Doneer nu

Philip Scheltens bij Koffietijd

Datum: 21 september 2021 Koffietijd 2021
Delen

Activiteit 2 van de Alzheimer 10-Daagse 2021

In deze 10-Daagse organiseren we in tien dagen diverse activiteiten. Dit doen we ieder jaar rondom Wereld Alzheimer Dag om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. > gehele programma van de Alzheimer 10-Daagse

 

Philip Scheltens bij Koffietijd

Vandaag is Philip Scheltens om 10 uur te gast bij Koffietijd op RTL4.

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de ziektes alzheimer en dementie. Het thema dit jaar is ‘de vele gezichten van dementie’. Traditiegetrouw schuift hoogleraar neurologie en directeur van Alzheimercentrum Amsterdam Philip Scheltens op deze dag aan. Hij komt vertellen over de laatste ontwikkelingen rondom de ziektes. Philip Scheltens doet al meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek naar patiënten met een vorm van dementie. Als neuroloog maakt hij de diagnoses op en bepaalt hij de behandeling voor de patiënten. Samen met zijn team is hij hard op zoek naar een oplossing, want momenteel valt er weinig perspectief te bieden.

Alzheimer Nederland zet zich al sinds 1984 in voor een betere toekomst voor mensen met dementie. Er wordt gericht op voorkoming en genezing van de ziekte door wetenschappelijk onderzoek te financieren. Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan Alzheimer Nederland investeren in dit onderzoek.

> bekijk hier Koffietijd terug (link volgt)

 


De strijd tegen dementie is actueler dan ooit. Met de goedkeuring in Amerika van het eerste alzheimermedicijn wordt een mooie en hoopvolle stap gezet naar een wereld zonder alzheimer. Dit toont het belang van wetenschappelijk onderzoek aan om tot oplossingen te komen. Wij gaan onverminderd door met de zoektocht en u kunt ons helpen.

Bekijk op de pagina Steun onze strijd tegen dementie wat de mogelijkheden zijn. Alle (extra) steun is zeer welkom.

Top
Volg ons via