Doneer nu

Jaarlijkse viering Wereld Alzheimerdag

Datum: 22 september 2015 Wereld Alzheimerdag - Middagprogramma
Delen

Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag 2015, waar we met z’n allen de hele week bij stil stonden!

Op maandag 21 september hebben we in het VUmc de jaarlijkse viering van deze bijzondere dag gehad. ’s Ochtends door het goedbezochte zorgsymposium, waar meerdere primeurs op het gebied van e-health werden getoond. ’s Middags was er een heus concert van het Amsterdam Chamber Orchestra, met als soliste o.a. één van onze onderzoekers: Annelies van der Vlies. De begeleiding van deze middag was in de handen van Stacey Rookhuizen. Het was geweldig haar hierbij te hebben! De twee professoren van ons centrum, Philip Scheltens en Wiesje van der Flier, hebben hun boek Het Alzheimer Mysterie gepresenteerd in RTL Late Night. Het boek is nu te koop via www.bol.com.

Tevens zijn de Alzheimer Socks viral gegaan met een prachtige media campagne. #AlzheimerSOCKS. Er wordt druk getwitterd, verschillende media waaronder RTL Late Night besteden er aandacht aan en er worden veel foto’s gemaakt met DE 2 verschillende sokken van Mart Visser en wijlen Frans Molenaar. De sokken zijn verkrijgbaar bij de AH, V&D, C&A, en online via www.bijenkorf.nl en www.alzheimersocks.nl. Voor slechts €6.99 kunt ook u meehelpen aan deze rage en het onderzoek naar Alzheimer steunen!

Op sportief vlak zitten we ook niet stil! Tijdens het roeien op zaterdag en de Dam tot Damloop op zondag is veel geld opgehaald voor het VUmc Alzheimercentrum. Onderzoekers, neurologen, professoren en zelfs een patiënt deden mee om gezamenlijk te strijden voor dit doel.

Top
Volg ons via