Doneer nu

Hanneke Rhodius in prestigieus leiderschapsprogramma

Datum: 4 december 2019 Hanneke Rhodius in DCVA Leadership Program

Wauw! Hanneke Rhodius is geselecteerd voor het prestigieuze leiderschapsprogramma van de Dutch CardioVascular Alliance. Hanneke werkt als klinisch geriater en senior onderzoeker bij Alzheimercentrum Amsterdam en ze doet mee aan het programma vanuit het Hart-Brein onderzoek. Hanneke vertelt over haar drijfveren voor deelname aan het programma:

Uitdagingen van het werk

“Elke week weer zien mijn collega’s en ik de gevolgen van hart- en vaatziekten; cognitieve achteruitgang, functionele achteruitgang, allemaal met enorme impact op de patiënt en zijn omgeving. En elke week worstelen we met vragen over causaliteit, toepasbaarheid van richtlijnen en kwaliteit van leven.

Deze kloof in kennis, tussen wetenschap en klinische praktijk, drijft mij dagelijks. Als klinisch geriater wil ik antwoorden voor mijn patiënten. En als senior-onderzoeker zoek ik naar methoden om deze te vinden.”

Deelname aan het DCVA leadership program

“In het oplossen van deze puzzel is samenwerking essentieel; ik zie dan ook enorm uit naar het verbreden van mijn netwerk door het DCVA leadership program. Door te groeien in inspirerend communiceren en leiding geven, kan ik me verder ontwikkelen om me optimaal in te zetten voor de DCVA ambities.

Door samen de ziektelast van hart- en vaatziekten met 25% te verlagen, kunnen we een enorme verbetering realiseren qua cognitief en functioneel functioneren, met behoud van kwaliteit van leven tot gevolg. Daar commenteer ik me van harte aan.”

Hart-Brein studie

Hanneke neemt deel aan dit programma vanuit het Hart-Brein onderzoek. Ze is geselecteerd uit veel aanmeldingen, wat goed! De Hart-Brein studie, gefinancierd door de Hartstichting, vindt plaats in verschillende universitaire ziekenhuizen in Nederland en is een samenwerking tussen neurologen, cardiologen, neuropsychologen en radiologen. Amsterdam UMC richt een Hart-Brein Centrum op waar het hart en het brein in samenhang bekeken worden.

Lees hier meer over het DCVA Leadership Program

Top
Volg ons via