Doneer nu

Europese onderscheiding voor Philip Scheltens

Datum: 20 september 2016 Europese onderscheiding voor Philip Scheltens
Delen

Europese onderscheiding voor neuroloog prof. dr. Philip Scheltens.

De Europese organisatie voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer heeft de jaarlijkse Grote Prijs voor topresearch op dit gebied toegekend aan neuroloog prof. dr. Philip Scheltens, directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. De onderscheiding wordt enerzijds aan Scheltens toegekend vanwege ‘het hoge niveau van zijn wetenschappelijke publicaties’ en anderzijds ‘omdat hij in staat is teams te mobiliseren rondom bijzonder veelbelovende onderzoeksprojecten’.

De ‘European Grand Prix for Research of the Foundation on Alzheimer Disease’ bestaat uit een bedrag van 100.000 euro, dat de bekroonde wetenschapper kan investeren in voortgaand onderzoek naar diagnose en behandeling van de ziekte van Alzheimer. Aan de toekenning gaat een grondige selectie vooraf, geleid door een Wetenschappelijk Comité, met vertegenwoordigers uit veel EU-lidstaten. De prijs wordt op 30 januari 2017 uitgereikt in Parijs tijdens een feestelijk gala, bijgewoond door circa 2.000 wetenschappers.

In een reactie op de toekenning, zegt Philip Scheltens “bijzonder verheugd te zijn met de erkenning van zijn Europese collega’s en voor het werk dat het VUmc Alzheimercentrum al jaren verricht op dit gebied. Het prijzengeld gaat gebruikt worden voor PET-onderzoek naar het TAU-eiwit bij de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.”

Lees hier meer over de missie en visie van het VUmc Alzheimercentrum, waar Philip Scheltens leiding aan geeft.
Lees hier meer over het onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum.

 

Top
Volg ons via