Doneer nu

Philip Scheltens benoemd tot erelid van de European Academy of Neurology

Datum: 29 maart 2021 Philip Scheltens
Delen

Hoogleraar, neuroloog en algemeen directeur van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC, is benoemd tot erelid van de European Academy of Neurology (EAN). De EAN is een non-profitorganisatie met meer dan 45.000 leden en vertegenwoordigt 47 Europese nationale neurologische organisaties. Philip Scheltens ontvangt het erelidmaatschap als erkenning voor zijn onderzoek naar dementie en zijn baanbrekende bijdragen aan onderzoeken naar biomarkers die vroege diagnose van de ziekte van Alzheimer mogelijk maken.

Philip Scheltens over ADORE

Prof. dr. Philip Scheltens

De EAN kent verschillende onderscheidingen om leden te eren vanwege hun wetenschappelijke prestaties. De selectiecommissie en het bestuur van EAN hebben besloten prof. dr. Philip Scheltens te benoemen tot erelid wegens zijn jarenlange inzet op het gebied van de neurologie. Daarnaast wordt hij beschouwd als een zeer invloedrijk neuroloog.

De EAN heeft, tegelijkertijd met de benoeming van Philip Scheltens tot erelid, de EAN Service Award toegekend aan zijn collega prof. dr. Marianne de Visser. Zij is neuroloog in het Amsterdam UMC, locatie AMC, en sinds medio 2016 emeritus hoogleraar Neuromusculaire Ziekten aan de Universiteit van Amsterdam. Deze award is een erkenning voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en het management van de EAN en de bevordering van diversiteit en innovatieve leerprogramma’s.

Prof. dr. Philip Scheltens benoemd tot erelid van de European Academy of Neurology

Prof. dr. Marianne de Visser

De European Academy of Neurology verenigt nationale neurologische organisaties, individuele neurologen en wetenschappers op één Europees platform om gezamenlijk de patiëntenzorg te verbeteren. Zij zorgen samen voor financiële middelen voor onderzoek naar neurologische aandoeningen en ziekten. Daarbij werken ze nauw samen met patiëntenorganisaties, met continue aandacht voor de belangen en toekomstperspectieven van patiënten.

Top
Volg ons via