Doneer nu

‘Zolang er nog geen medicijn tegen dementie is, blijf ik steunen’

Datum: 26 maart 2019 'Zolang er nog geen medicijn tegen dementie is, blijf ik steunen'
Delen

 ‘De sokken zijn een andere manier om bij te dragen aan de zoektocht naar oplossingen.’

Donateur Helen Lampe verteld in het donateursblad Eigenwijs waarom zij het belangrijk vindt om het Alzheimercentrum Amsterdam te steunen.

“Dementie lijkt me de ergste ziekte om te krijgen; dat je langzaam het besef verliest en niet meer zelf kunt beslissen. Het is angstaanjagend dat het aantal patiënten de komende jaren verdubbelt en er nog steeds niets tegen is. Daarom steun ik het onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam.”

Al sinds 2008 is Helen Lampe (84) donateur van Alzheimercentrum Amsterdam. “In de krant las ik weleens iets over dementie en in de media zag ik regelmatig interviews met professor Philip Scheltens verschijnen. Het is mijn grootste angst om deze nare ziekte te krijgen. Destijds had nog niemand in mijn omgeving het, maar inmiddels komt dementie in mijn familie, als ook in mijn vriendenkring, steeds vaker voor.”

Helen documenteert alles wat ze leest over het Alzheimercentrum en de onderzoeken. “Lezen is een grote hobby
van mij en ik lees graag het laatste nieuws over research. Het boek ‘Het Alzheimermysterie’ blader ik ook vaak door en dan doe ik zelf wat testjes om te kijken hoe het met mijn geheugen staat.”

Ze was in 2010 aanwezig bij de opening van het huidige Alzheimercentrum en bezocht regelmatig de Wereld Alzheimerdag-bijeenkomsten. “Daar
heb ik destijds ook mijn eerste paar Alzheimer Socks gekocht. Inmiddels heb ik alle edities en draag ik ze heel graag. Omdat ze lekker zitten, maar vooral om andere mensen erover te kunnen vertellen. Het is weer een andere manier om bij te dragen aan de zoektocht naar oplossingen en ik vind het leuk dat er iedere keer weer nieuwe sokken worden ontworpen.”

Vroeger heeft Helen als inkoper in de confectie gewerkt en vervolgens ruim 20 jaar de PR verzorgd bij het Amsterdamse Rode Kruis. “Door dat werk weet ik hoe belangrijk donaties zijn en dat je echt iets kunt bijdragen. Ik vind het belangrijk dat het geld aan het doel besteed wordt en het Alzheimercentrum houdt mij goed op de hoogte van wat er met de
donaties gebeurt. En op bijeenkomsten is het geweldig om al die kundige mensen te horen vertellen over hun onderzoek.”

Omdat er momenteel nog geen medicijn gevonden is, blijft Helen het wetenschappelijk onderzoek steunen.

“Ik wil graag helpen en inmiddels ken ik het rekeningnummer uit mijn hoofd. Dus ik doe regelmatig een donatie. Zo lang het kan en nodig is.”

Top
Volg ons via