Doneer nu

Wat een bijzondere week: acties tegen dementie!

Datum: 21 april 2017 Enorme opbrengst benefietdiner "Dinner 2 remember"
Delen

Vorige week was een bijzondere week, met meerdere activiteiten om geld en aandacht te vragen voor dementie. Hieronder een overzicht.

Dinner 2 remember
Donderdagavond 20 april was het benefietdiner “Dinner 2 Remember”. Tijdens het diner was een veiling waar “onvergetelijke momenten” werden geveild. De totale opbrengst van de avond was maar liefst 400.000 euro. De opbrengst komt ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum.

Alzheimer Rally
Vrijdag 21 april was de zesde editie van de Alzheimer Rally. Tijdens de rally reden vele auto’s mee en is in totaal 72.000 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Voor een foto impressie van de rally klik hier (fotograaf Niko Bloemendal).

Marathon van Londen
Last but not least, heeft Yolande Pijnenburg, neuroloog bij het VUmc Alzheimercentrum, zondag 23 april de marathon van Londen gelopen om aandacht te vragen voor frontotemporale dementie (FTD), een zeldzame en agressieve vorm van dementie. Ze liep de marathon in een shirt van de “FTD Lotgenotengroep”. Wij zijn ontzettend trots!

Pijnenburg heeft een blog geschreven over haar ervaringen tijdens de marathon.

Top
Volg ons via