Doneer nu

De onvergetelijke helden van de Alzheimer Rally

Datum: 16 april 2024 De onvergetelijke helden van de Alzheimer Rally
Delen

Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Roosenboom dragen het stokje over. Ze organiseren de Alzheimer Rally voor alzheimer onderzoek op 19 april voor ’t allerlaatst. Jarenlang combineerden ze hun liefde voor klassieke auto’s, ruime ervaring in het organiseren van rally’s en hun motivatie om de strijd tegen dementie te steunen. Met groot succes.

De eerste editie van de Alzheimer Rally werd in 2012 gereden en haalde meteen een goed bedrag op voor het onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam. De enthousiaste reacties smaakten naar meer, dus organiseerden de drie heren ieder jaar opnieuw een prachtige Alzheimer Rally. En het succes nam jaarlijks toe: een groeiend aantal deelnemers, steeds mooiere auto’s en een explosief toenemende opbrengst voor onderzoek. En altijd zonnig weer.

Hechte club

Jan, Frans en Martin steken al hun vrije tijd in de organisatie van de Alzheimer Rally. Ook familie en vrienden helpen ieder jaar een handje mee en de organisatie is inmiddels een hechte club geworden die perfect op elkaar is ingespeeld. Het hele jaar zijn ze bezig met het zoeken van sponsors, het regelen van de gaafste locaties en het uitzetten van uitdagende routes. Door de covid-pandemie moest de 9e editie 3 keer verplaatst worden, maar de heren lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen succesvoller terug dan ooit.

Op 19 april vond de 12e editie plaats, de laatste editie dus die de heren organiseerden. Ze dragen het stokje nu over. In deze editie werd een prachtig bedrag van 110.000 euro opgehaald. In combinatie met de voorgaande edities brengt dat het totaal opgehaalde bedrag op € 876.500. Alzheimercentrum Amsterdam is Jan, Frans en Martin onbeschrijflijk dankbaar voor hun tomeloze inzet en grandioze jarenlange bijdrage aan het dementie onderzoek. Zij zijn de onvergetelijke helden van de Alzheimer Rally.

Top
Volg ons via