Doneer nu

De ABOARD Cohort campagne ‘Uurtje voor Alzheimer’ is gestart

Datum: 11 maart 2024 De ABOARD Cohort campagne ‘Uurtje voor Alzheimer’ is gestart
Delen

In de maanden februari en maart vragen wij extra aandacht voor het ABOARD Cohort. Met de campagne ‘Uurtje voor Alzheimer’ roepen wij mensen op om een uurtje per jaar tijd te maken voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Door het invullen van vragenlijsten, gewoon thuis achter de computer. Voor dit onderzoek hebben we de hulp van iedereen in Nederland nodig. 

Het ABOARD Cohort is een onderzoek naar het verloop van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Met behulp van jaarlijkse vragenlijsten brengen we het ontstaan van de ziekte van Alzheimer in kaart om het in de toekomst eerder te kunnen opsporen. Ook willen we weten hoe de ziekte zich ontwikkelt in de loop van de tijd. We zijn geïnteresseerd in de vele verschillen tussen mensen. Het is daarom belangrijk zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het onderzoek. Vandaar een nationale campagne!

Stand van zaken

Heeft u ‘Uurtje voor Alzheimer’ al voorbij zien komen? De campagne is te vinden op verschillende kanalen. Alzheimer Nederland is een Facebookcampagne gestart, projectleider Wiesje van der Flier is geïnterviewd door de Margriet en ‘Uurtje voor Alzheimer is genoemd in verschillende nieuwsbrieven en kranten, bijvoorbeeld van Saar aan Huis en in ’t Waekblaad in Limburg.

De campagne is al over de helft en het gaat heel goed. Het ABOARD Cohort bestaat nu zelfs uit ruim 9000 deelnemers! Hier zijn we heel blij mee, maar dit is pas het begin. Voor het onderzoek is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen.

Door mee te doen zorgt u ervoor dat het onderzoek ook over u gaat!

Hoe kunt u helpen?

Wilt u een bijdrage leveren aan dit belangrijke onderzoek? Dat kan. Aanmelden kan zo:

  • Ga naar aboard-cohort.nl
  • Klik op de gele button ‘Ik wil graag deelnemen’.
  • U komt op een pagina waar u alles leest over het onderzoek.
  • U krijgt per mail een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. U ontvangt een keer per jaar een uitnodiging om vragenlijsten in te vullen.

Bent u al deelnemer? Bedankt voor uw inzet! Misschien kent u een vriend of familielid die het ook leuk zou vinden om mee te doen. Verwijs ze dan naar onze website www.aboard-cohort.nl.

Voor een toekomst waarin we alzheimer stoppen, voordat dementie start!

Top
Volg ons via