Doneer nu

‘Concert om niet te vergeten’ groot succes

Datum: 17 mei 2023
Delen

Op maandagavond 15 mei bundelden topmusici en topwetenschappers opnieuw hun krachten voor meer aandacht voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, in de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Jong talent

Tijdens een onvergetelijk en uniek concert speelden musici van het Koninklijk Concertgebouworkest samen met de internationaal geprezen pianiste Nino Gvetadze en twee solo’s door jong talenten Yulianna Beziazychna (9 jaar) en Pavlo Slipko (12 jaar) uit Oekraïne in een avondvullend programma.

Relatie tussen muziek en dementie

4e Concert om niet te Vergeten Erik Scherder

Foto: Milagro Elstak

Het bijna uitverkochte concert werd opgeluisterd door prof. Erik Scherder met wetenschappelijke kennis over de relatie tussen muziek en dementie. Hij sprak onder meer over de bijzondere relatie tussen muziek en dementie, dat muziek ongelooflijk belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en dat het leren bespelen van een instrument een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de hersenen.

De avond werd gepresenteerd door Astrid Joosten. En in de pauze was er de mogelijkheid tot een meet & greet met topwetenschappers van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC.

Bekijk hier de uitzending bij Tijd voor MAX met Erik Scherder, Saskia Wieberdink en Pavlo Slipko in aanloop naar het concert.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Het Concertgebouw, het Koninklijk Concertgebouworkest en Meer dan Muziek.

De volledige opbrengst van dit concert komt ten goede aan onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC.

Top
Volg ons via