Doneer nu

Column: Klaarstaan voor patiënten en hun naasten

Datum: 24 juli 2019 Freek en Vivianne

Door: Freek Gillissen en Vivianne Teeuwen, verpleegkundig consulenten Alzheimercentrum Amsterdam

Goede zorg leveren met compassie, daar staan wij voor. In ons werk als verpleegkundig consulent bij Alzheimercentrum Amsterdam begeleiden we mensen met  dementie en hun naasten. Wij ondersteunen patiënten uit heel Nederland en hun familie, door te helpen bij het vinden van goede zorg. Vaak is de diagnose ook een  zekere opluchting; dat men eindelijk weet wat er aan de hand is.

Dan komt de vraag welke zorg men kan krijgen en hoe mensen het beste dingen kunnen regelen. Wij helpen mensen op weg, geven voorlichting en delen onze kennis en vaardigheden op symposia, in Alzheimer Cafés en bij supportgroepen. Het is indrukwekkend om te zien hoe mensen met hun ziekte om gaan, vol humor, liefde en kracht.

Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een project voor jonge kinderen van mensen met dementie.  Er wordt vaak gekeken naar de patiënt en de partner, maar er is nog weinig kennis over begeleiding van kinderen.

We staan dagelijks klaar voor onze patiënten en hun naasten; de waardering die we krijgen als we iemand weer op weg helpen motiveert enorm om ons in te blijven zetten voor al die mensen die zo hard hulp nodig hebben.

Bron: Eigenwijs

Top
Volg ons via