Doneer nu

Colin Groot gekozen als bestuurslid van congrescomité van AIC

Datum: 19 mei 2022 Colin Groot gekozen als bestuurslid van congrescomité van AIC
Delen
Colin Groot promoveert cum laude

Colin Groot

Colin Groot is postdoctoraal onderzoeker bij Alzheimercentrum Amsterdam, waar hij het PAST-AD project leidt. Zijn huidige onderzoek richt zich op het in kaart brengen van pathologie door middel van PET-scans, met een focus op de interindividuele verschillen in de spreiding van het alzheimereiwit tau. Colin is recent gekozen als bestuurslid van het comité dat het Alzheimer’s Imaging Consortium (AIC) organiseert.

Dit comité is onderdeel van de Alzheimer’s Association International Society to Advance Alzheimer’s Research and Treatment (ISTAART). Deze internationale organisatie van de Alzheimer’s Association brengt wereldwijd onderzoekers op het gebied van Alzheimer en dementie bijeen om kennis te delen, samenwerking te stimuleren om onderzoek te bevorderen, en om effectievere manieren te vinden om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie op te sporen, te behandelen en te voorkomen.

Het jaarlijkse AIC congres focust zich op de klinische applicatie en ontwikkeling van beeldvormende technieken die ons helpen om onderzoek te doen naar de ziekte van Alzheimer. Als bestuurslid in het comité is Colin verantwoordelijk voor het organiseren van dit congres en een inhoudelijke sessie. Het AIC is onderdeel van het grootste internationale congres op het gebied van Alzheimer-onderzoek, het AAIC.

Top
Volg ons via