Doneer nu

Chinees medicijn tegen alzheimer in testfase

Datum: 2 januari 2020 Mogelijk eerste medicijn dat alzheimer remt op de markt
Delen

Tientallen Nederlandse alzheimerpatiënten doen komend jaar mee aan een wereldwijd vervolgonderzoek naar een nieuw Chinees alzheimermedicijn. Amerikaanse en Europese kenners zijn sceptisch over de werking, maar neuroloog Niels Prins van het Amsterdamse Brain Research Center helpt toch mee. Dit medicijn is ontwikkeld door Chinese wetenschappers, o.a. verbonden aan de Chinese Academy of Science gedurende een periode van meer dan 20 jaar. Dit liet Niels Prins weten in een interview met het AD.
> Lees hier het gehele interview

Werking medicijnen

De werking van de medicijnen wordt verklaard vanuit het veranderen en normaliseren van de darmflora van alzheimerpatiënten. Philip Scheltens is ook betrokken bij het ontwerp en het uitvoeren van de fase 3 klinische trial in Europa, VS en China. De onderzoeken zijn er om te onderzoeken of het effect, gevonden in de klinische studie in China, ook daarbuiten gevonden kan worden. Wereldwijd zullen er meer dan 2000 patiënten onderzocht worden, waaronder dus ook in Nederland.

In de media

Dr. Niels Prins werd ook door BNR gevraagd over het nieuwe medicijn tegen alzheimer van het Chinese bedrijf Green Valley. Green Valley heeft plannen om het medicijn op de Europese markt te gaan brengen.  Brain Research Center gaat mogelijk meedoen in de testfase van het medicijn.
> Luister hier het interview

> Interview Niels Prins in de Gelderlander

> Interview Niels Prins in BN De Stem

Top
Volg ons via