Doneer nu

Bernard Wientjes treedt toe tot bestuur VUmc Alzheimercentrum

Datum: 11 september 2014
Delen

De heer mr. Bernard Wientjes, tot 1 juli jl. voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, treedt per direct toe tot het bestuur van de Stichting Steun VUmc Alzheimercentrum.

Dat maakte prof. dr. Philip Scheltens, directeur van het Alzheimercentrum, bekend. Het VUmc Alzheimercentrum is het nationaal diagnostiek- en behandelcentrum voor dementie, vooral waar het dementie op jonge leeftijd betreft.

Bernard Wientjes onderstreept met zijn toetreding het maatschappelijk belang van voortgaand én breder wetenschappelijk onderzoek naar diverse vormen van dementie. Hij wordt wel als de meest invloedrijke Nederlander beschouwd. Zo plaatste de Volkskrant hem vier maal op rij op nummer 1 op de lijst van meest invloedrijke Nederlanders.

In een reactie op zijn nieuwe bestuursfunctie, zegt Bernard Wientjes: ‘Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met Alzheimer en andere vormen van dementie. Ook bedrijven en overheden worden er door geraakt, zeker als dementie zich op jongere leeftijd voordoet. Er is een grote, gezamenlijke krachtsinspanning nodig om het wetenschappelijk onderzoek naar effectieve behandelingen van dementie te kunnen uitbreiden en daardoor perspectief te bieden aan burgers en bedrijven, die met deze groeiende ziekte te maken krijgen.’

Philip Scheltens zegt in een commentaar: ‘Ik ben zeer blij dat Bernard Wientjes het bestuur van onze stichting komt versterken. Zijn royale bestuurlijke ervaring vergroot de slagkracht van onze stichting. Momenteel hebben circa 1 miljoen Nederlanders dagelijks direct of indirect te maken met de gevolgen van dementie. Mijn ambitie is om in het komende decennium onze patiënten beter te kunnen gaan behandelen dan nu mogelijk is. Om dat te bereiken zijn nog aanzienlijke investeringen in wetenschappelijk onderzoek nodig. Ook daarom ben ik blij met de inzet van Bernard Wientjes aan ons centrum.’

Top
Volg ons via