Doneer nu

Alzheimercentrum Amsterdam deelt kennis met zorgprofessionals in heel Nederland

Datum: 20 februari 2022 Subsidie voor ondersteuning en voorzieningen voor mensen met zeldzamere vormen van dementie
Delen

Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC deelt actief zijn kennis en expertise rond patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dementie – met name op jonge leeftijd – met andere zorgprofessionals, onder meer in de vorm van onderwijs. “Met name het onderwijs aan verpleegkundigen en casemanagers vinden wij zo belangrijk, want zij zijn immers de mensen die de zorg leveren”, aldus Freek Gillissen, verpleegkundig consulent bij Alzheimercentrum Amsterdam.

Kenniscentrum dementie op jonge leeftijd

Freek Gillissen

Freek Gillissen

Al een aantal jaar werkt Freek Gillissen samen met ‘Kenniscentrum dementie op jonge leeftijd’ op het gebied van onderwijs. Als voorzitter van de curriculumcommissie is hij sturend naar inhoud van de diverse opleidingen die ontwikkeld zijn door het kenniscentrum. Daarnaast is hij actief betrokken als docent bij een aantal opleidingen die zich richten op de zorg voor jonge mensen met dementie.

Bijdrage aan casemanagement

Ook voor Hogeschool InHolland draagt Freek Gillissen namens Alzheimercentrum Amsterdam bij aan onderwijs, door betrokkenheid bij de opleiding casemanagement en casemanagement bij jonge mensen met dementie. Het laatste geldt ook voor Hogeschool Windesheim. Voor Brederode Hogeschool is hij betrokken bij de opleiding voor verpleegkundigen, niveau 3 en 4, en werkzaam in de verpleeghuiszorg en dagbesteding die zowel op locatie in Houten als via incompanytraining in heel Nederland verzorgd wordt.

De lessen bij Brederode Hogeschool en Hogeschool InHolland voor de casemanagers opleiding jonge mensen met dementie, verzorgt Freek samen met een mantelzorger van een jong persoon met dementie. Incidenteel verzorgt hij, op verzoek van partner bij een minder voorkomende ziekte die tot dementie leidt, een klinische les in een verpleeghuis.

Onderwijs via webinarserie

Freek: “Naast al deze bijdragen aan onderwijs, organiseert Alzheimercentrum Amsterdam vier keer per jaar webinars voor casemanagers dementie en andere belangstellenden. Deze webinars worden druk bezocht door verpleegkundigen.”

Top
Volg ons via