Doneer nu

5e editie Alzheimer Sokken 2020: Let’s Fight Alzheimer

Datum: 21 september 2020 5e editie Alzheimer Sokken 2020: Let’s Fight Alzheimer
Delen

Vandaag worden de nieuwe Alzheimer Socks gelanceerd in samenwerking met Sunshine en Sausages rondom het thema; ‘vecht mee met de onderzoekers om Alzheimer te verslaan’. Alzheimer Socks zijn twee verschillende sokken die de verwarring symboliseren waarmee mensen met dementie dagelijks te maken hebben. Door het dragen van de sokken wordt dementie bespreekbaar gemaakt. De opbrengst van de verkoop is voor het wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam.

5e editie Alzheimer Sokken 2020: Let’s Fight Alzheimer 1Marco van Basten:  “Het belang van geestelijk contact, van met elkaar praten en emoties delen is voor mij van wezenlijk belang voor mijn relatie met dierbare. Fysiek contact is natuurlijk ook belangrijk maar geestelijk contact heeft uiteindelijk veel meer waarde. Mijn moeder leefde nog na haar hersenbloeding maar het geestelijk contact was verdwenen. Daarom zet ik mij in voor meer onderzoek naar ziekte van Alzheimer, omdat ik weet hoe het is wanneer je geen geestelijk contact meer kunt hebben met je dierbare. Let’s Fight Alzheimer!” 

Extra steun nodig voor dementieonderzoek in deze bijzondere tijd

Hoofd onderzoek Prof. Wiesje van der Flier: “In deze moeilijke tijd is de opbrengst van de sokken extra welkom. Wij werken in Alzheimercentrum Amsterdam met man en macht om de coronacrisis het hoofd te bieden. Speciaal voor mensen met dementie en hun naasten is het een moeilijke tijd.  Zij worden namelijk door corona extra hard geraakt omdat  ze een groter risico hebben om de ziekte te krijgen. Daarbij hebben de corona-maatregelen een onevenredige impact op hun dagelijks leven gehad. Daarom is onderzoek naar dementie nu éxtra hard nodig.”  

Samen met onze ambassadeurs: Marco van Basten, Humberto Tan, Tim Sender, Twan van Steenhoven (Big2) en de beroemde fotograaf Martin Dijkstra heeft Publicis Groupe en haar exploitanten zorg gedragen voor de zichtbaarheid van de Alzheimer Socks door Nederland op o.a. radio, out-of-home, print en digitaal. Samen vechten we voor een wereld zonder Alzheimer.

Koop de sokken nu! En zorg daarmee dat de onderzoekers het gevecht tegen dementie winnen.

De Alzheimer Socks zijn te koop via de website www.alzheimersocks.nl en ook bij partners: JUMBO, PICNIC, Hoogvliet, C&A en Bol.com.

Top
Volg ons via