Doneer nu

Ze zijn er weer: Alzheimer Socks 2019

Datum: 17 september 2019 Alzheimer socks 2019
Delen

> Bestel de Alzheimer Socks op www.alzheimersocks.nl. 

1 op de 5 mensen krijgt alzheimer of een andere vorm van dementie. Toch wordt er veel te weinig over gesproken. Door deze sokken te dragen maakt je alzheimer bespreekbaar. De winst komt volledig ten goede aan alzheimeronderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam. Help alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

Alzheimer Socks 2019

Sokken met een boodschap

Deze vierde editie van de Alzheimer SOCKS zijn speciaal ontworpen met als boodschap het bespreekbaar maken van alzheimer. De twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie dagelijks te maken hebben. Door de sokken te dragen maak je alzheimer bespreekbaar en steun je het goede doel.

Gaat u met ons de strijd aan tegen alzheimer?

Vanaf 21 september (Wereld Alzheimer Dag) zijn de sokken zijn te koop via www.alzheimersocks.nl en o.a. bij Jumbo Supermarkten, ABN Amro, C&A, Makro, Jeans Centre, Picnic en Sodexo. De sokken kosten €7,99 per paar. Alle winst komt ten goede aan onderzoek door Alzheimercentrum Amsterdam.

Alzheimer Socks 2018

Anders dan voorgaande jaren, waarbij er werd samengewerkt met Nederlandse ontwerpers, zijn de Alzheimer SOCKS 2018 ontworpen door alzheimerpatiënt Willem en zijn kleindochter Naomi.  In 2017 werd bij Willem alzheimer geconstateerd. Sinds die dag is alles veranderd. Iedere dag verliezen de naasten van Willem een stukje van hem. Willem en Naomi waren de winnaars van de ontwerpwedstrijd waarbij mensen met dementie en hun naasten gevraagd werden de nieuwe Alzheimer SOCKS te ontwerpen en hun verhaal te delen. Tijdens het ontwerpen van de sokken was Naomi verbaasd toen opa Willem koos voor vrolijke kleuren in plaats van grijze en neutrale kleuren. Ieder jaar zit er in een paar twee verschillende sokken, die de verwarring symboliseren waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben.

Alzheimer SOCKS 2018

Alzheimer SOCKS 2017

De succesvolle campagne uit 2015, waarbij Nederland massaal foto’s deelde van het dragen van twee verschillende sokken, kreeg een vervolg. De collectie van de Alzheimer SOCKS in 2017 werd ontworpen door tweelingzussen en ontwerpduo Spijkers en Spijkers. De ontwerpsters hebben zich laten inspireren door hun eigen ervaringen als eeneiige tweeling en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen. Jong en oud konden een Held op Sokken zijn met de toevoeging van kindermaten én een speciaal Borre-boekje ‘De sokken van Oma’.

Sokken opbrengst Alzheimer sokken 270.000 euro

Alzheimer SOCKS 2015

De eerste editie van Alzheimer SOCKS werd ontworpen door Mart Visser en de erven van Frans Molenaar. Frans Molenaar leed zelf aan de ziekte van Alzheimer. Het verschil tussen de twee sokken staat symbool voor de staat van verwarring waarin mensen met een vorm van dementie kunnen verkeren. De sokken nodigen mensen uit om het gesprek over dementie aan te gaan. Zo dragen ze dus zowel bij aan de bewustwording als aan de financiering van het wetenschappelijk onderzoek.

Alzheimer sokken 2016

Top
Volg ons via