Doneer nu

Alzheimer Socks 2018 weer verkrijgbaar

Datum: 21 januari 2019
Delen

Door het grote succes van de Alzheimer Socks 2018 waren ze volledig uitverkocht. Maar gelukkig zijn ze nu weer verkrijgbaar doordat we nog een partij retour hebben ontvangen. De sokken 2018 zijn er in de maten 35-38, 39-42 en 43-46.

Voor kinderen zijn de mooie blauwe sokken van de editie 2017 en het Borre boekje ‘Borre en de sokken van Oma’ nog leverbaar. Deze sokken zijn ontworpen door tweelingzussen en ontwerpduo Spijkers & Spijkers.

De sokken en het boekje zijn verkrijgbaar op de website: www.alzheimersocks.nl.

Alzheimer Socks 2017

Alzheimer Socks 2018 weer verkrijgbaar

 

Ze zijn er weer de: Sokken met een verhaal

Koop een paar sokken en steun het Alzheimercentrum Amsterdam en word een held op sokken

1 op de 5 mensen krijgt alzheimer of een andere vorm van dementie. Toch wordt er veel te weinig over gesproken. Door deze sokken te dragen maakt je alzheimer bespreekbaar. De winst komt volledig ten goede aan alzheimer onderzoek aan het Alzheimercentrum Amsterdam. Help alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.
De Alzheimer SOCKS zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Jeans Centre en Sodexo vanaf 18 september. Daarnaast zijn de sokken te koop via de webshop www.alzheimersocks.nl.

Ontwerp Alzheimer Socks 2018

Anders dan voorgaande jaren, waarbij er werd samengewerkt met Nederlandse ontwerpers, zijn de Alzheimer SOCKS van dit jaar ontworpen door alzheimerpatiënt Willem en zijn kleindochter Naomi.  Inmiddels werd meer dan een jaar geleden bij Willem alzheimer geconstateerd. Sinds die dag is alles veranderd. Iedere dag verliezen de naasten van Willem een stukje van hem.

Willem en Naomi zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd waarbij mensen met dementie en hun naasten gevraagd werden de nieuwe Alzheimer SOCKS te ontwerpen en hun verhaal te delen. Tijdens het ontwerpen van de sokken was Naomi verbaasd toen opa Willem koos voor vrolijke kleuren in plaats van grijze en neutrale kleuren. Voor de Alzheimer SOCKS hebben Willem en Naomi sokken ontworpen die geschikt zijn voor zowel heren en dames. Twee verschillende sokken, die de verwarring symboliseren waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben.

Alzheimer SOCKS 2018

Alzheimer SOCKS 2017

De succesvolle campagne uit 2015, waarbij Nederland massaal foto’s deelde van het dragen van twee verschillende sokken, kreeg een vervolg. De collectie van de Alzheimer SOCKS in 2017 werd ontworpen door tweelingzussen en ontwerpduo Spijkers en Spijkers. De ontwerpsters hebben zich laten inspireren door hun eigen ervaringen als eeneiige tweeling en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen. Jong en oud konden een Held op Sokken zijn met de toevoeging van kindermaten én een speciaal Borre-boekje ‘De sokken van Oma’.

Sokken opbrengst Alzheimer sokken 270.000 euro

Alzheimer SOCKS 2015

De eerste editie van Alzheimer SOCKS werd ontworpen door Mart Visser en de erven van Frans Molenaar. Frans Molenaar leed zelf aan de ziekte van Alzheimer. Het verschil tussen de twee sokken staat symbool voor de staat van verwarring waarin mensen met een vorm van dementie kunnen verkeren. De sokken nodigen mensen uit om het gesprek over dementie aan te gaan. Zo dragen ze dus zowel bij aan de bewustwording als aan de financiering van het wetenschappelijk onderzoek.

Alzheimer sokken 2016

 

 

 

 

Top
Volg ons via