Doneer nu

Alzheimer Actueel

Datum: 23 september 2021 Nieuwe podcast HersenHelden 4
Delen

Activiteit 4 van de Alzheimer 10-Daagse 2021

In deze 10-Daagse organiseren we in tien dagen diverse activiteiten. Dit doen we ieder jaar rondom Wereld Alzheimer Dag om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. > gehele programma van de Alzheimer 10-Daagse

 

Alzheimer Actueel

Zoals ieder jaar organiseert Alzheimercentrum Amsterdam de Alzheimer Actueel. De jaarlijkse update over de zorg en het wetenschappelijk onderzoek rondom dementie. Dit jaar is deze bijeenkomst volledig digitaal. Philip Scheltens, prof. dr. Yolande Pijnenburg en enkele getalenteerde onderzoekers vertellen over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en over hun veelbelovende projecten.
Ook worden de nieuwste Alzheimer Socks gepresenteerd en nemen we u mee in de belevingswereld van een familielid van een patiënt en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door singer songwriter Lisa Ké en Trijntje Oosterhuis.

 


De strijd tegen dementie is actueler dan ooit. Met de goedkeuring in Amerika van het eerste alzheimermedicijn wordt een mooie en hoopvolle stap gezet naar een wereld zonder alzheimer. Dit toont het belang van wetenschappelijk onderzoek aan om tot oplossingen te komen. Wij gaan onverminderd door met de zoektocht en u kunt ons helpen.

Bekijk op de pagina Steun onze strijd tegen dementie wat de mogelijkheden zijn. Alle (extra) steun is zeer welkom.

Top
Volg ons via