Doneer nu

Collega’s geven presentaties tijdens AD/PD™-conferentie

Datum: 15 maart 2022 Collega's geven presentaties tijdens AD/PD™-conferentie
Delen

Van 15 t/m 20 maart vindt de AD/PD™-conferentie hybride plaats, deels in Barcelona en deels online. Tijdens deze conferentie over de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van behandeling, translationeel onderzoek, vroege diagnose, geneesmiddelontwikkeling en klinische proeven bij de ziekte van Alzheimer, Parkinson en andere gerelateerde neurologische aandoeningen. Ook inzichten van onderzoek van de verschillende neurodegeneratieve ziekten met hun overeenkomsten en verschillen komen aan bod.

Presentaties tijdens AD/PD™-conferentie

Vanuit Alzheimercentrum Amsterdam verzorgen diverse collega’s tijdens de AD/PD™-conferentie een deel van het wetenschappelijk programma.

Vidi-beurs voor Henne Holstege

Henne Holstege

Henne Holstege, biochemicus en projectleider van het 100-plus onderzoek, presenteert over het vergelijk van genetische profielen van meer dan 30.000 alzheimerpatiënten en gezonde mensen. Holstege en haar team hebben twee nieuwe genen ontdekt die, wanneer deze gemuteerd worden, het risico op de ziekte van Alzheimer sterk kunnen verhogen, of zelfs kunnen veroorzaken. Deze genen zijn ATP8B4 en ABCA1.
>> Meer lezen over het onderzoek van Henne

Femke Bouwman

Femke Bouwman

Neuroloog en senior onderzoeker Femke Bouwman vertelt vanuit het Eye&Brain-team over de uitkomsten van data van post mortem onderzoek (onderzoek na overlijden) naar kenmerken van de ziekte van Alzheimer in de retina.

 

 

 

Ellen Vromen

Ellen Vromen

Ellen Vromen geeft een presentatie over dat in het hersenvocht van mensen met milde cognitieve stoornissen door de ziekte van Alzheimer >1000 eiwitten gemeten kunnen worden. In de studie vinden Ellen en haar collega’s dat de eiwitconcentraties veranderen afhankelijk van geslacht, leeftijd en het APOE-gen en dat hierbij verschillende biologische processen betrokken zijn.
>> Meer lezen over het onderzoek van Ellen

Meer informatie

Top
Volg ons via