Doneer nu

Twee genomineerden in de VIVA400 categorie Knappe Koppen

Datum: 4 oktober 2018 Twee genomineerden in de VIVA400 categorie Knappe Koppen
Delen

Charlotte Teunissen, hoogleraar neurochemie en Sietske Sikkes, senior onderzoeker en neuropsycholoog van Alzheimercentrum Amsterdam zijn genomineerd voor de VIVA400 prijs in de categorie Knappe Koppen.
In totaal zijn er van Amsterdam UMC, locatie VUmc vijf genomineerden. Naast Charlotte en Sietske zijn ook Connie Jimenez, hoogleraar Translationele OncoProteomics, assistent professor Hanneke Hulst, en onderzoeker Chermaine Kwant-Van Weelderen genomineerd.

400 inspirerende vrouwen

De VIVA400 is een lijst met 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten.

De VIVA400-awards worden uitgereikt binnen zes categorieën; Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Techtalenten, Wereldverbeteraars en Zakenwonders. Tot en met dinsdag 6 november kan er via viva400.nl gestemd worden. De jury van VIVA400 kiest de winnaars en op 15 november is de uitreiking van de VIVA400-awards.

Twee genomineerden in de VIVA400 categorie Knappe Koppen 2Charlotte Teunissen

Hoogleraar Neurochemie

Wetenschapper Charlotte is dit jaar als eerste vrouw in Europa benoemd tot professor in de neurochemie bij Amsterdam UMC. Haar onderzoek richt zich op het zoeken naar stoffen in hersenvocht en bloed, zogenaamde biomarkers, die ziektes kunnen aantonen. Binnen een jaar verwacht Charlotte de eerste bloedtest die de ziekte van Alzheimer aantoont op de markt te brengen. Hiermee hoopt ze Alzheimer al in een vroege fase van de ziekte vast te kunnen stellen en door middel van bloedtesten het verloop van de ziekte te kunnen volgen.

Twee genomineerden in de VIVA400 categorie Knappe Koppen 1Sietske Sikkes

Senior onderzoeker, neuropsycholoog

Sietske is neuropsycholoog in het Amsterdam Alzheimercentrum en ze onderzoekt wat de rol is van geheugenklachten bij deze ziekte. Ze ontwikkelde een nieuw neuropsychologisch meetinstrument om problemen in het dagelijks leven bij dementie te kunnen detecteren. Dit wordt wereldwijd gebruikt, waarmee de zorg voor mensen met dementie is verbeterd. Daarnaast doet Sietske onderzoek naar non-pharmacologische interventies. Hoe kunnen mensen met hun levensstijl hun hersenen gezond houden en dementie voorkomen?

Top
Volg ons via