Doneer nu
Handleiding

SCIENCe begroet de 300-ste deelnemer!

maart 2018
Delen
SCIENCe begroet de 300-ste deelnemer! 2

SCIENCe 1Vorige week mochten wij onze 300-ste deelnemer verwelkomen, een enorme mijlpaal. In 2014 is het SCIENCe-onderzoek van start gegaan. In het eerste jaar zagen we 43 mensen met geheugenklachten op de speciale SCIENCe-poli, in de jaren erna kwamen er steeds 80 deelnemers per jaar bij. Het is bijzonder dat zoveel mensen jaarlijks terugkomen en hiermee een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. De SCIENCe-onderzoeksgroep (dit noem je ook wel een cohort) van 300 deelnemers met klachten van vergeetachtigheid is uniek in de wereld! Uw deelname is heel waardevol en daar bedanken we u heel hartelijk voor. Deze mijlpaal heeft het SCIENCe-team gevierd met het hele VUmc Alzheimercentrum, zie onder voor de foto.

 

Wat een bezoek aan de SCIENCe-poli inhoudt? Één van de onderdelen is het neuropsychologisch onderzoek. Onderzoeksassistent en neuropsycholoog van het SCIENCe onderzoek, Karlijn van den Bosch, vertelt hierover:

“Een onderdeel van het jaarlijkse bezoek aan SCIENCe is het zogenaamde neuropsychologisch onderzoek, dit is een testonderzoek waarbij de denkfuncties in kaart worden gebracht. Tijdens dit onderdeel doe ik met de deelnemers verschillende tests voor de aandacht, de concentratie, het geheugen en het plannen. De inzet van de deelnemers tijdens dit onderdeel vind ik altijd heel mooi om te zien, sommige tests zijn namelijk best pittig. Vaak hebben onze deelnemers al ervaring met de neuropsychologische tests voordat zij starten met hun deelname aan het SCIENCe onderzoek. De meeste deelnemers komen bij ons via het VU medisch centrum (VUmc), vaak via het Alzheimercentrum. In het traject dat zij hebben doorlopen in het ziekenhuis zijn zij vaak al in aanraking gekomen met deze tests. Binnenkort starten de eerste deelnemers van buiten het VUmc, deze deelnemers hebben zich aangemeld voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek via Hersenonderzoek.nl. Hiermee betreedt een heel nieuwe categorie deelnemers het SCIENCe onderzoek. Zij stappen helemaal blanco het onderzoek in en hebben vaak geen ervaring met neuropsychologische tests.  Dit wordt zowel voor ons als de deelnemers een spannend nieuw avontuur! Lees hier meer over de samenwerking tussen SCIENCe en hersenonderzoek.nl.”

Karlijn van den Bosch – onderzoeksassistent en neuropsycholoog bij SCIENCe

 

Tenslotte, wist u dat het  pasgeleden ook feest was bij SCIENCe?
Wilt u meer weten over SCIENCe? Klik dan hier.

Het SCIENCe team met de zelfgebakken 300 taart.
DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via