Doneer nu
Handleiding

Mijlpaal: SCIENCe verwelkomt 400ste deelnemer!

juli 2019
Delen

400 deelnemers

Afgelopen week hebben wij de 400ste deelnemer mogen verwelkomen én kwam de eerste deelnemer voor de zesde keer (!) op de SCIENCe-poli. Wat een mijlpaal, dat hebben we natuurlijk gevierd! Nog maar twee jaar geleden kwam ik als neuropsycholoog en onderzoeksassistent bij het SCIENCe-team werken. Het SCIENCe-cohort bestond toen uit 200 deelnemers, waarvan enkelen net voor de vierde keer op de SCIENCe-poli waren geweest. In 2 jaar 200 deelnemers erbij, dat is geweldig.

Het SCIENCe-onderzoek

In het SCIENCe-onderzoek volgen we mensen met subjectieve geheugenklachten. Mensen met subjectieve geheugenklachten ervaren klachten van het geheugen, maar hebben geen afwijkingen bij onderzoek. Zij zijn dus normaal. Maar ze kunnen ons wél helpen om Alzheimer te ontrafelen en daarom komen de deelnemers elk jaar naar de speciale SCIENCe-poli. Het is heel bijzonder om deel uit te maken van dit groeiende en bloeiende project. Vanaf het eerste contact met onze deelnemers merkte ik hoe betrokken de deelnemers bij ons werk zijn. De deelnemers zijn niet alleen geïnteresseerd in hun persoonlijke resultaten maar ook in de wetenschappelijke resultaten van het onderzoek. Zo informeren zij tijdens de bezoeken regelmatig naar de nieuwe onderzoeksresultaten en de voortgang van het cohort. Ik heb gemerkt dat ik over de jaren heen een band heb opgebouwd met de deelnemers. Tijdens de bezoeken bespreken we van alles; van geboorten van kleinkinderen tot ziekte in de familie. Dat maakt ons werk bijzonder en mooi!

SCIENCe-dag

Wij kijken alweer uit naar de volgende editie van de SCIENCe-dag op zaterdag 14 september. Het is ieder jaar weer een feest om de deelnemers te spreken buiten het Alzheimercentrum. Tijdens deze dag wisselen we ervaringen uit en bespreken we de laatste wetenschappelijke nieuwtjes. Komt u ook?

 

Namens het hele team van SCIENCe veel dank aan alle deelnemers!

 

>> Lees hier meer over SCIENCe.

SCIENCe onderzoek | 400e deelnemer

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via