Doneer nu
Handleiding

Even voorstellen: nieuwe SCIENCe teamleden

november 2021
Delen

Over SCIENCe

In het SCIENCe-project volgen we mensen met subjectieve geheugenklachten jaarlijks. Mensen met subjectieve geheugenklachten ervaren klachten van het geheugen, maar hebben geen afwijkingen bij onderzoek op de dagscreening. Zij zijn dus normaal. Maar ze kunnen ons wél helpen om Alzheimer te ontrafelen. Projectleider is prof. dr. Wiesje van der Flier.

Nieuwe gezichten

Het SCIENCe-team heeft er in de afgelopen maanden een aantal nieuwe gezichten bij gekregen, waaronder drie neuropsychologen en een arts-onderzoeker. Zij stellen zich graag aan jullie voor:

Lior Kroeze

Hi! Ik ben Lior Kroeze en sinds kort begonnen in Alzheimercentrum Amsterdam als neuropsycholoog en onderzoeksassistent bij het SCIENCe-team. Ik neem de taken over van Karlijn en zal wekelijks SCIENCe deelnemers zien voor neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast regel ik achter de schermen van alles voor het SCIENCe-project, waaronder dataverwerking. Erg waardevol om op deze manier een steentje bij te dragen aan dit belangrijke onderzoek. Ik verheug me om u allemaal te leren kennen de komende tijd!

Dédé Handgraaf

Dag allemaal! Ik ben Dédé Handgraaf en sinds juli ben ik werkzaam als neuropsycholoog en onderzoeksassistent bij Alzheimercentrum Amsterdam. Hier houd ik mij bezig met verschillende projecten, waaronder ook het SCIENCe-project. Als neuropsycholoog neem ik het neuropsychologisch onderzoek af bij de deelnemers om de verschillende denkfuncties in kaart te brengen. Door het SCIENCe-onderzoek ieder jaar te herhalen, kunnen wij kijken of de ervaren geheugenklachten stabiel blijven of toenemen. Ik vind het ontzettend mooi om zo, samen met u, mee te kunnen helpen een beter beeld te creëren van het beloop van deze klachten, waardoor we de ziekte van Alzheimer in de toekomst hopelijk eerder kunnen herkennen.

Romy Djojosoetirto

Mijn naam is Romy Djojosoetirto. Ik ben werkzaam als neuropsycholoog en onderzoeksassistent bij Alzheimercentrum Amsterdam. Als neuropsycholoog werk ik ook bij het SCIENCe-project. Daarnaast ben ik ook werkzaam als junior communicatie medewerker bij het Alzheimercentrum. Voor SCIENCe doe ik neuropsychologisch onderzoek bij deelnemers die geheugenklachten ervaren. Tijdens dit onderzoek neem ik verschillende testen af om denkfuncties te meten zoals de aandacht, concentratie en geheugen.

Diederick de Leeuw

Mijn naam is Diederick de Leeuw en ik ben arts-onderzoeker bij Alzheimercentrum Amsterdam. Ik ben werkzaam bij het SCIENCe-project als arts. Op de polikliniek zie ik mensen met geheugenklachten en beoordeel ik of er sprake is van een achteruitgang van het geheugen. Samen met de neuropsychologen en verpleegkundige volgen we u zo door de tijd. In mijn eigen project probeer ik de biologische processen te ontrafelen die ten grondslag liggen aan verloren hersenverbindingen bij mensen met een voorstadium van de ziekte van Alzheimer. Ik hoop dat een aantal van u wil bijdragen aan dit onderzoek door een extra MRI en/of ruggenprik te ondergaan.

Meer informatie

Subsidiegevers SCIENCe

Gieskes Strijbis Fonds, Stichting Dioraphte en VUmc Fonds

DEEL
1 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via