Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam
Handleiding

50 deelnemers in de DEvELOP studie!

april 2018

Het DEvELOP onderzoeksteam

Een mijlpaal voor het DEvELOP onderzoeksteam: deze week mochten wij de 50e deelnemer aan onze studie verwelkomen. In maart 2016 zijn wij van start gegaan met het onderzoek, met als doel om het ziektebeloop van 100 mensen met Lewy Body Dementie (DLB) in kaart te brengen. Inmiddels zijn wij twee jaar verder en hebben we, geheel volgens planning, 50 deelnemers die we vanaf een vroeg stadium van de ziekte volgen.

Dementie met Lewy Bodies is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie. Er is echter nog weinig bekend over het beloop van deze ziekte. Het doel van DEvELOP is om vast te stellen hoe de ziekte zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Welke symptomen komen eerst? Bij welke patiënten verloopt de ziekte snel? Welke patiënten hebben een relatief mild beloop? Wie reageert er goed op symptomatische behandeling? Daarnaast onderzoeken we wat de rol van het Alzheimer eiwit is op DLB symptomen en op het ziektebeloop van DLB.

Wij zijn als onderzoekers ontzettend blij en dankbaar voor de inzet van alle patiënten die meedoen met DEvELOP. Vanuit het hele land reizen de deelnemers naar het VUmc om de jaarlijkse onderzoeken te ondergaan. Samen met hen werken we aan een belangrijk doel, namelijk meer kennis over DLB. Onderzoek naar DLB helpt om de diagnose beter te kunnen stellen, duidelijkere informatie te kunnen geven aan de patiënten en hopelijk in de toekomst een behandeling te kunnen ontwikkelen.

Verder lezen over DEvELOP kan hier.

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via