Doneer nu
Handleiding

Even voorstellen: nieuwe SCIENCe teamleden

augustus 2022

Over SCIENCe

In het SCIENCe-project volgen we mensen met subjectieve geheugenklachten jaarlijks. Mensen met subjectieve geheugenklachten ervaren klachten van het geheugen, maar hebben geen afwijkingen bij onderzoek op de dagscreening. Er is voor hen dus geen reden om terug te komen naar de poli. Maar ze kunnen ons wél helpen om de ziekte van Alzheimer te ontrafelen. En dat doen we in het SCIENCe-project. Projectleider is prof. dr. Wiesje van der Flier.

Even voorstellen: nieuwe SCIENCe teamleden 3

Nieuwe gezichten

Het SCIENCe-team heeft er onlangs twee nieuwe gezichten bij gekregen, een geneeskunde-stagiaire en een neuropsychologie-stagiaire.
Zij stellen zich graag aan jullie voor:

Eline Verhagen

Mijn naam is Eline Verhagen en ik zit op dit moment in het laatste half jaar van mijn studie Geneeskunde. Ik ben een aantal weken geleden met veel plezier begonnen aan mijn wetenschappelijke stage bij Alzheimercentrum Amsterdam. Onder begeleiding van een van de neurologen doe ik onderzoek naar de relatie van bepaalde eiwitmarkers in het hersenvocht en de ziekte van Alzheimer. Daarnaast werk ik op de maandagen op de polikliniek en zie ik deelnemers van het SCIENCe-project. Ik voer gesprekken over het beloop van de klachten en neem geheugentesten af. De afwisseling tussen het deelnemercontact en het doen van onderzoek maakt de stage extra leuk. Wie weet tot ziens!

Trisha Chin-Kon-Sung

Dag, mijn naam is Trisha Chin-Kon-Sung en vanaf juli 2022 ben ik onderzoeksstagiaire bij het SCIENCe-project. In deze periode ga ik mij bezighouden met het afnemen van neuropsychologisch onderzoek bij deelnemers met subjectieve geheugenklachten. Hierbij worden testen voor het functioneren van het geheugen, maar ook aandacht en concentratie afgenomen. In september start ik ook bij het DAILY onderzoek, dat onderzoek doet naar de toepassing van een computertool om de diagnostiek te verbeteren. Daar schrijf ik mijn master-these over. Ik ben harstikke blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen en kijk er naar uit om de mysteries van geheugenklachten te ontdekken en de kennis hieromtrent te vergroten.

DEEL
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top
Volg ons via