Doneer nu
Handleiding

SCIENCe team houdt HEI-dag op de paarse hei

oktober 2018
Delen

De paarse hei in Hilversum

Het SCIENCe onderzoek blijft groeien en daar zijn we enorm blij mee. Naast de uitbreiding van het aantal deelnemers, wordt ook het onderzoeksteam steeds groter. Een keer per jaar nemen wij samen uitgebreid de tijd om wat verder te kijken dan de dagelijkse routine en terug te blikken op hoe het gaat, wat er beter kan, en na te denken over nieuwe wetenschappelijke plannen. Afgelopen maand was het tijd voor deze zogeheten jaarlijkse HEI-dag.

Voordat ik bij het SCIENCe team kwam, was ik niet bekend met de term HEI-dag. Wat bijzonder is aan een HEI-dag, is dat  je bij elkaar komt op een externe locatie, liefst prikkelarm (bijvoorbeeld: de Hei). Op een locatie die totaal los staat van de alledaagse werkomgeving, kan men makkelijker loskomen van de dagelijkse routine en met wat afstand de gang van zaken bezien. Wij zijn naar Hilversum gegaan, waar onze collega Mardou woont en waar daadwerkelijke hei te vinden is.

Allereerst hebben we het afgelopen jaar besproken.

Wat ging er goed? Er zijn weer veel deelnemers gestart bij het SCIENCe onderzoek, en veel deelnemers zijn teruggekomen voor hun (soms wel 5e!) jaarlijkse bezoek. Het SCIENCe team is groter geworden, en we hebben taken verschoven binnen het team waardoor we nu we beter samenwerken. Een voorbeeld is dat wij nu een onderzoeksverpleegkundige, Mardou, hebben die u ziet voor een gesprek, lichamelijke metingen en een geheugentest.

Wat kon er beter? Het onderzoek is groot en dat vergt een hoop organisatie. Uiteraard kunnen er altijd dingen beter. We hebben nagedacht hoe wij bepaalde onderdelen het gemakkelijkst en met zo min mogelijk tijdsinvestering kunnen regelen. Een bezoek aan het ziekenhuis is van veel factoren afhankelijk. Zo hebben wij bijvoorbeeld zelf niet altijd planning voor scans of kamer reserveringen in handen. Hoe kunnen wij de dagen dan toch zo fijn en handig mogelijk inrichten, voor de deelnemers maar zodat we ook zelf nog wel kunnen lunchen?

En wat zijn we nog van plan? De onderzoekspoli gaat uitbreiden, zodat we de groeiende groep deelnemers kunnen blijven terugzien. Deborah sluit bij ons aan als arts-onderzoeker, en Heleen is gestart als onderzoeksassistent voor het afnemen van geheugentaken. Daarnaast bewegen wij mee met de onderzoekers wereldwijd. Daarom zullen we doorgaan met het onderzoek zoals u dat kent, maar zullen we u soms eenmalig een aanvullende vragenlijst voorleggen of een aanvullende onderzoek aanbieden. Zo hebben we nu een jaar lang slaapvragenlijsten afgenomen, en is er onlangs gestart met het verzamelen van ontlasting.

In de pauze maakten we een wandeling over de HEI. En deze prachtige omgeving leende zich uitstekend voor een nieuwe teamfoto!

Tot slot hebben we gebrainstormd over onze wetenschappelijke plannen. Welke vragen willen we beantwoorden, en op welke manier gaan we dat doen? Wat hebben we daar nog voor nodig, of kunnen we wellicht ook nog samenwerken met andere wetenschappers?

Na de vergadering was het tijd om te ontspannen. Mardou had enorm haar best gedaan in de keuken voor dit mooie, gezonde diner.

We kijken terug op een plezierige, productieve en inspirerende dag met het onderzoeksteam. En we zijn er weer klaar voor u te ontvangen voor het jaarlijkse SCIENCe bezoek.

De nieuwe teamfoto

Mardou’s kookkunsten
DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via