Doneer nu
Handleiding

Professioneel filmen en monteren met je smartphone

juni 2018
Delen

Professioneel filmen en monteren met je smartphone 3

Op woensdag 6 juni was het zover. Een groep onderzoekers van VUmc Alzheimercentrum en Alzheimercentrum Erasmus MC krijgen een training professioneel filmen en monteren op de smartphone. De training werd gegeven door Geertje Algera, dé expert op het gebied van de mobiele journalistiek. Waarom leren filmen nuttig is voor onderzoekers en hoe het ons is afgegaan? Dat kan je zien in dit filmpje dat de onderzoekers tijdens de training hebben gemaakt.

 

 

Enkele reacties van de deelnemers:

Astrid, senior onderzoeker en online manager VUmc Alzheimercentrum: “deze training is van onschatbare waarde. Het is fantastisch dat wij nu zelf professionele filmpjes kunnen maken. Hiermee kunnen wij inzichten over zowel onze patiëntenzorg als ons onderzoek nog beter uitleggen en delen met het patiënten, mantelzorgers en geïnteresseerden.”

Solange, communitymanager herseonderzoek.nl: “Prettig om concrete tips te krijgen over hoe je snel kunt werken én een professionele look creëert”.

Willem, promovendus bij Alzheimercentrum Erasmus MC: “Heel gaaf om te ervaren hoe je met wat aanpassingen een mooie professionele video kunt maken met je smartphone. Een mooie manier om wetenschappelijk onderzoek voor een breder publiek toegankelijk te maken!”.

Leonie, onderzoeksassistent bij VUmc Alzheimercentrum: “Ik vond het enorm leuk om te ervaren hoe je met bepaalde tips je video gelijk naar een professioneel niveau kunt tillen. Het was een hele leuke interactieve en leerzame dag!”.

Laura, fondsenwerver bij Alzheimercentrum Erasmus MC: “Super inspirerende dag! Veel praktische tips, handige oefeningen en leuk om direct resultaten te zien. Geertje zorgt voor een prettige vibe en een dynamische cursus”.

Linda, promovenda bij VUmc Alzheimercentrum: “blij om te leren wat er allemaal kan met je telefoon, hoe je serieuze inhoud toegankelijk en dynamisch kunt weergeven. Ik dacht dat het uit m’n comfort zone zou zijn, maar je kunt filmen en monteren op je eigen manier. Ik zie de laatste dagen overal leuke perspectieven en handelingen om vast te leggen. Dit smaakt naar meer!”.

Veel dank aan Geertje Algera voor het delen van haar kennis en ervaring met zoveel enthousiasme, en aan Alzheimer Nederland voor het creëren van deze kans. Houd onze kanalen in de gaten voor de filmpjes die komen gaan!

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via