Doneer nu
Handleiding

Netwerk voor jonge neuropsychologen

juni 2022
Delen

Psychologen die zich bezighouden met de werking van de hersenen worden neuropsychologen genoemd. Vaak werken zij samen met artsen en andere zorgverleners om de hersenfuncties, zoals het geheugen, de taal en de aandacht, in kaart te brengen door middel van het afnemen van verschillende tests. Dit is gebruikelijk bij allerlei aandoeningen, van dementie tot hoofdtrauma en van niet-aangeboren hersenletsel tot beroertes. Voor alle neuropsychologen in Nederland is er de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie, de NVN. De NVN brengt de neuropsychologen die werken in het onderzoek of in de zorg bij elkaar. Zo wordt er tweemaal per jaar een conferentie georganiseerd rondom een thema, waarbij de laatste inzichten uit het onderzoek worden gedeeld en neuropsychologen elkaar kunnen ontmoeten.

Jong NVN

Sinds begin 2021 heeft de NVN een subcommissie die zich speciaal richt op master- en PhD-studenten binnen het veld van de neuropsychologie: jong NVN. Het doel van jong NVN is om een netwerk te creëren van de jonge generatie neuropsychologen zodat zij elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen delen. Jong NVN wordt op dit moment voorgezeten door zeven promovendi van verschillende universiteiten in Nederland. Ook Mark Dubbelman, promovendus en neuropsycholoog bij Alzheimercentrum Amsterdam, is onderdeel van jong NVN.

Evenementen

Het afgelopen jaar heeft jong NVN verschillende evenementen georganiseerd, waaronder online lunchmeetings waarin een aantal hoogleraren en universitair docenten vertelden over hun loopbaan binnen de neuropsychologie. Er was na afloop natuurlijk gelegenheid voor de aanwezigen om vragen te stellen. Daarnaast regelde jong NVN een netwerkevenement na afloop van de NVN voorjaarsconferentie, die afgelopen 12 en 13 mei plaatsvond in Nijmegen. Hier konden masterstudenten kennismaken en vragen stellen aan PhD-studenten, om zo een beter idee te krijgen van of een promotieonderzoek bij hen past.

LinkedIn NVN

Nu het weer steeds makkelijker wordt om elkaar fysiek te ontmoeten, is jong NVN van plan nog veel meer evenementen, workshops en meetings te organiseren die speciaal bedoeld zijn voor master- en PhD-studenten die geïnteresseerd zijn in de neuropsychologie. Houd de LinkedIn-pagina van de NVN goed in de gaten om op de hoogte te blijven.

Netwerk voor jonge neuropsychologen

Op de foto v.l.n.r.:

  • Fleur Budde – Radboud Universiteit Nijmegen & Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
  • Eileen Bouché – Universiteit Utrecht
  • Elise Verhoog – Klimmendaal Revalidatiespecialisten & Radboud Universiteit Nijmegen & Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
  • Sara Khosdelazad – Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Anika Poppe – Rijksuniversiteit Groningen & Lentis
  • Mark Dubbelman – Alzheimer Centrum Amsterdam & Amsterdam UMC locatie VUmc
  • Lieke Jorna – Universitair Medisch Centrum Groningen
DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via