Doneer nu
Handleiding

Mijn bucketlist? Die is leeg

april 2018
Mijn bucketlist? Die is leeg 1

‘Je zult wel veel op vakantie gaan!’ hoor ik verrassend vaak.
’Nou nee,’ zeg ik, ’dat valt eigenlijk best mee.’ Ik heb geen bucketlist met avontuurlijke bestemmingen die ik in dit leven nog wil zien. Integendeel. Die bungeejump van de Bloukransbrug en de tandem parachutesprong boven Texel, die ik eerder zonder angst of aarzeling deed, daar bedank ik nu voor. Waarom zou ik zo’n risico nemen? De kans dat het misgaat is klein, maar met statistieken hoef je niet meer aan te komen bij mij.
Om eerlijk te zijn: na mijn uitslag veranderde alles en tegelijkertijd ook helemaal niets. Terwijl ik overspoeld werd door verdriet, ging de zon een paar uur later onder, alsof het gewoon een dag was zoals alle andere. Mijn wereld stond niet van het ene op het andere moment op de kop, ik stond op de kop, althans van binnen, van buiten was weinig te zien. Lees verder >>

Vorige keer: hoe vertel je dit aan anderen?

Dit stuk schreef ik voor Psychologie Magazine.

DEEL
1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Margo Blank schreef:

    Hallo Jetske
    Sinds een klein jaar geleden kreeg ik de diagnose Alzheimer 59 jaar jong. De wereld stond op zijn kop. Ik had behoefte aan creativiteit en heb dat gevonden bij Artiance in Alkmaar. Zelf heb ik wel vorig weekend een duoparachute sprong gedaan. Het was voor mij een fantastische ervaring een stukje hemel…helemaal stil….Voor het overige blijf ik vooral de dingen doen die we allemaal dagelijks doen.

Top
Volg ons via