Doneer nu
Handleiding

Even voorstellen: nieuwe SCIENCe teamleden

februari 2022
Delen

Calvin Trieu en Olette Witmond

Over SCIENCe

In het SCIENCe-project volgen we mensen met subjectieve geheugenklachten jaarlijks. Mensen met subjectieve geheugenklachten ervaren klachten van het geheugen, maar hebben geen afwijkingen bij onderzoek op de dagscreening. Zij zijn dus normaal. Maar ze kunnen ons wél helpen om Alzheimer te ontrafelen. Projectleider is prof. dr. Wiesje van der Flier.

Nieuwe gezichten

Het SCIENCe-team heeft er onlangs een twee nieuwe gezichten bij gekregen, waaronder een arts-onderzoeker en stagiaire neuropsychologie. Zij stellen zich graag aan jullie voor:

Calvin Trieu

Mijn naam is Calvin Trieu, ik ben werkzaam als arts-onderzoeker bij het Alzheimercentrum Amsterdam. Voor het SCIENCe-project werk ik op de polikliniek en doe ik onderzoek naar mensen met geheugenklachten. Op de polikliniek zal ik met u (en uw partner) een gesprek voeren over het beloop van uw geheugenklachten en zullen we een korte geheugentest bij u afnemen. Zo kunnen we het beloop van uw klachten goed in kaart brengen en kunnen wij bovendien met uw waardevolle informatie, een duidelijker beeld krijgen over de betekenis van geheugenklachten. Samen met u hopen wij een steentje bij te kunnen dragen naar het onderzoek binnen het Alzheimercentrum.

Olette Witmond

Mijn naam is Olette Witmond, vanaf januari 2022 ben ik onderzoekstagiaire bij het SCIENCe-project. Tijdens mijn stage zal ik neuropsychologisch onderzoek (NPO) afnemen bij de SCIENCe-deelnemers. Tijdens het NPO doen we onderzoek naar het denk-functies en hoe het hiermee gaat. Zo doen we o.a. geheugentesten en kijken we naar de kwaliteit van de aandacht. Naast het afnemen van NPO’s zal ik mijn masterthese gaan schrijven. Deze gaat over de veranderingen in slaap en het effect hiervan op de denk-functies. Ik kijk in elk geval erg naar uit!

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via