Doneer nu
Handleiding

e-Health bij geheugenklachten: een goed idee?

januari 2019
Delen

 

In het Alzheimercentrum Amsterdam willen we graag verkennen of het inzetten van digitale middelen de zorg kan verbeteren. Het gebruiken van digitale middelen in de zorg noem je ook wel e-Health. Als je zoiets wilt uitzoeken is het goed om met een klein project te beginnen. Met steun van het Citrienfonds hebben wij binnen het NFU e-Health programma verkennend onderzoek gedaan. Binnen dit onderzoek hebben wij twee digitale modules ontwikkeld. Deze modules zijn het forum en het blog (dat bent u nu aan het lezen). Beide modules zijn ontwikkeld samen met mensen met geheugenklachten en naasten. Het doel van het onderzoek is niet alleen het ontwikkelen van deze modules, maar bovenal het onderzoeken of, en hoe, deze modules gebruikt worden. Want is het wel haalbaar om digitale modules te gebruiken als je geheugenklachten hebt? Om dit te onderzoeken hebben we mensen met geheugenklachten, naasten en zorgprofessionals geïnterviewd terwijl we samen met hen de digitale modules bekeken. Wat vinden de mensen ervan? Nuttig? Bruikbaar? Of misschien toch niet?

Bekijk een animatiefilmpje over dit onderzoek:

Het onderzoek bevindt zich momenteel in de afrondende fase. Als we alle interviews hebben geanalyseerd schrijven we een stuk over onze bevindingen, tips en adviezen. Hier hebben we niet alleen zelf wat aan, maar ook andere zorginstellingen en app-ontwikkelaars. Het stuk zal worden gepubliceerd op de website van het NFU e-Health programma.

In december 2018 kwamen alle projecten binnen het NFU e-Health programma bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Projectleider Astrid Hooghiemstra is toen geïnterviewd over het project. Het interview kunt u hieronder bekijken.

Wat vindt u van het gebruik van e-Health? Laat het ons weten in de opmerkingen onder dit blog.

Bron: Skipr

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via