Doneer nu
Handleiding

Een “wetenschappelijke” kerst

december 2017
Delen

 

De medewerkers van het VUmc Alzheimercentrum zijn harde werkers. Wie hard werkt moet af en toe ook goed ontspannen. Tijdens de kerstvakantie gaan de artikelen en statistiekprogramma’s aan de kant en is het tijd voor familie, vrienden, lekker eten en leuke dingen. Wat de onderzoekers uitspoken in de kerstvakantie? Lees het hieronder.

Philip Scheltens, directeur VUmc Alzheimercentrum
Met kerst ga ik eerst naar Bach in het concertgebouw en daarna lekker thuis een mooie maaltijd koken. Met het gezin en de (schoon)familie bij elkaar, dat gebeurt toch al zo weinig. In die zin is kerst heilig!

Een scientific christmas 3Nienke, promovenda
Deze kerst ga ik met name wat uurtjes in de trein en bus doorbrengen. De reis gaat van Amsterdam naar Friesland, naar Texel, naar Groningen en weer terug naar Amsterdam. Alle tijd om eindelijk weer een goed boek te lezen dus.

Casper, senior onderzoeker
Dit jaar ga ik voor het eerst kerst vieren met z’n drieën! Een fantastische gelegenheid om ‘baby’s first ugly Christmas sweater’ uit te testen. Mijn doel voor kerst is verder simpel: genoeg eten om vervolgens vier dagen niet van de bank te hoeven komen tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi schaatsen.

Wiesje van der Flier, hoofd onderzoek
Kerstmis, wat ben ik dol op deze dagen! Eindelijk de tijd om rustig af te spreken met familie en vrienden. Kerst met mijn familie: de (klein)kinderen (leeftijd 6 – 9) maken een van de gangen van het diner, samen met één van de ouders. Tussen de gangen door: een kerstverhaal, liedjes zingen, echte kaarsjes in de boom en een waxinelichtjes route door de donkere tuin.

Astrid, senior onderzoeker
Dit jaar ontvlucht ik met kerst het land naar familie in Schotland. Goed eten, goed gezelschap en goede whisky in ‘the middle of nowhere’, heerlijk!

Inge, promovenda
Kerst grijp ik aan om de hele dag in de keuken te staan. Ik verheug me nog het meest op het maken van het toetje.

Ghiselinde, event managerEen scientific christmas 4
Ik ga gezellig kerst vieren met mijn gezin thuis. Dat doen wij met twee verschillende culturen gecombineerd: andere eetgewoontes, andere gebruiken maar allebei met dezelfde kerstgedachte.

Femke, neuroloog
Dit jaar ga ik met kerst weer eens het familierondje af: ouders, schoonouders, en verder lekker met de kinderen en de cavia’s thuis onder de kerstboom zitten.

Tessa, promovenda
Kerst vier ik met 19 familieleden in een groot huis in Oostenrijk. Overdag vermaken we ons in de sneeuw en ’s avonds eten we mijn vaders wereldberoemde erwtensoep.

Nicolle, relatiemanager
Met kerst zit mijn hele familie bij mij aan een lange feestelijke kersttafel en dragen we mooie Alzheimer Socks die de kerstman voor hen heeft klaargelegd onder de kerstboom.

Leonie, onderzoeksassistent
Voor mij deze kerst geen glühwein maar Ceylonthee; ik ga naar Sri Lanka!

Linda, promovenda
Kerst vier ik dit jaar in mijn nieuwe appartement. Nog niet alle meubels zijn binnen, maar er staat al wel een kerstboom.

Henne, senior onderzoeker
Met kerst gaat mijn laptop dicht, zie ik alleen mijn kindjes, mijn man en mijn familie, en denk ik wat is het toch een rijkdom dat we allemaal gezond zijn.

Een scientific christmas 5Agnetha, promovenda
Ik ben zo dol op de kerst dat ik nog nét zelf geen kerst-elf ben. Voor mij is het een echt familiefeest. Ik breng mijn kerst dan ook samen met mijn vriend door voor een knapperende haard bij familie thuis. Heerlijk kneuterig en knus!

Annebet, promovenda
Ik lig met kerst onder de kerstboom te wachten op kerstkransjes die naar beneden vallen.

Celine, onderzoeksassistent
Mijn kerstdagen zijn altijd weinig origineel, maar wel heel fijn. Zoals ieder jaar vier ik de kerstdagen met mijn (schoon)familie. Hierbij staan lekker eten, cadeautjes en natuurlijk gezelligheid voorop! Nu maar weer hopen op een witte kerst…

Nina, promovenda
Met kerst reis ik af naar het zuiden van het land waar we bij mijn (schoon)ouders Maastrichtse “saucijzenbruudjes” eten en het spelletje “30 seconds” spelen.

Elles, promovenda
Deze kerst vieren we eerst lekker met de familie in Nederland onder de boom, waarna we met de schoonfamilie nog in Frankrijk op de latten gaan, sowieso een witte kerst dus!

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via