Doneer nu
Handleiding

De overstap van onderzoek naar financieel projectmanagement

september 2022
Delen

Dit jaar heb ik mijn diploma Master of Business Administration (MBA) in Healthcare Management behaald. De overstap van onderzoek naar financieel projectmanagement is een mooi voorbeeld van de ruimte die Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC biedt voor een carrièreverandering zoals deze.

Interesse in management

Astrid Hooghiemstra

Astrid Hooghiemstra

Na mijn promotieonderzoek in de neuropsychologie kreeg ik als postdoc te maken met projectmanagementtaken voor een nationaal onderzoeksconsortium. In deze functie kwam ik er niet alleen achter dat management mij beter lag dan de wetenschap, ik merkte ook dat ik dit leuker vind. Bij het uitvoeren van de managementtaken kreeg ik steeds meer behoefte aan een betere basis, wat is goed management en waarom? Daarom besloot ik om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden met de MBA in Healthcare Management.

Allround gevormd

Tijdens de MBA kreeg ik al de kans om het financieel projectmanagement van het Alzheimercentrum Amsterdam op te pakken. Een sprong in het diepe, maar het was fijn om te merken dat ik wel direct kon meepraten met ervaren financieel adviseurs. De MBA in Healthcare Management heeft mij als professional ook veel meer allround gevormd, van de specifieke inhoud van de wetenschap naar een brede blik met meer oog voor het hele systeem. Vooral in gesprekken merk ik dat ik beter begrijp waar het over gaat en dat ik relevante kennis en ervaring meebreng.

Waardevolle ervaring

Ik heb de MBA in Healthcare Management ervaren als een groot feest. Inhoudelijk vond ik de financiële vakken het meest inspirerend. Hier wist ik nog niets vanaf en dit bleek me heel goed te liggen. Daarnaast vond ik de vakken waarbij je nieuwe vaardigheden leert (bv. marketing of strategie) nuttig, omdat je dat direct kunt toepassen in je werk. Ook de vakken die je inzicht geven in het bredere gezondheidszorgstelsel zijn zeer interessant, want wat werken we in een complex systeem! Dat had ik me voor deze MBA nooit zo gerealiseerd. Verder is het leren kennen van je studiegenoten ontzettend waardevol. We hebben tijdens de afgelopen twee jaar de grootste lol gehad maar elkaar ook gesteund bij life-events. Het zijn vrienden voor het leven geworden. Daarnaast is de klas ook een waardevol netwerk waar ik zeker gebruik van ga maken.

Deze blog is eerder verschenen op de website van de Universiteit van Amsterdam.

 

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via