Doneer nu
Handleiding

De dag van Femke Bouwman

mei 2020
Delen

De dag van Femke Bouwman

Maandag 25 mei begint bij mij om 8.15 uur aan de keukentafel met inloggen in Teams voor het bijwonen van het ochtendrapport. Het is niet heel druk geweest in het weekend, dus er zijn niet veel patiënten te bespreken. Daarna volgt een presentatie van een van de AIOS over wanneer te opereren bij een hernia: hoe lang kun je wachten? Dit onderwerp had hij gekozen naar aanleiding van een patiënt die de media heeft opgezocht in verband met de door coronamaatregelen opgelopen wachttijd. Conclusie: misschien is eerder opereren toch beter. Na deze presentatie verwerk ik de e-mailtjes die gedurende de Hemelvaart zijn binnengekomen.

Om 10 uur start ik met een nieuwe uitdaging: examens Medisch Klinisch Redeneren (MKR) afnemen bij co-assistenten via Zoom. Het gaat eigenlijk best goed! Dit kan dus voortaan ook wel digitaal 🙂.

Lunchen doe ik gezellig aan de keukentafel met mijn puberzoon. Mijn dochter is naar school vandaag en mijn man heeft een (digitale) meeting op zolder. Toch gezellig zo thuis lunchen. Na de lunch verder met de mail, artikelen doorlezen en becommentariëren. Gelukkig niet zoveel Zoomen vandaag.

Om 16 uur heb ik wel nog een Zoom overleg met 5 scholieren die een project schrijven over biomarkers bij Alzheimer. Heel leuk om te horen met wat voor vragen zij komen! En grappig om te zien hoe snel je de slimste eruit pikt. Na nog wat mailtjes beantwoorden klap ik mijn laptop om 17.30 uur dicht. Lekker eten koken en vanavond een buitenlesje yoga!

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via