Doneer nu

Ik maak me hart voor… Vivianne Teeuwen

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum. ‘𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿… ‘,
Hieronder stellen we Vivianne Teeuwen aan je voor en zij heeft een missie: geld inzamelen om een online platform te ontwikkelen voor kinderen van een ouder met dementie op jonge leeftijd. Dit is een vergeten groep waarvoor momenteel geen passend zorgaanbod is in Nederland.

Ik maak me hart voor... Vivianne Teeuwen 2

𝙒𝙞𝙚 𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙚 𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙩 𝙙𝙤𝙚 𝙟𝙚 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙩 a𝙡𝙯𝙝𝙚𝙞𝙢𝙚𝙧𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪𝙢?
Ik ben Vivianne Teeuwen en werk sinds oktober 2017 als verpleegkundig consulente dementie. Ik neem een hetero anamnese af en breng de thuissituatie in kaart tijdens de dag screening. Nadat iemand een diagnose dementie krijg, vang ik deze persoon op, geeft de eerste voorlichting/informatie en zorg ik dat de zorg in de thuissituatie opgestart wordt.

𝙒𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙧𝙠 𝙯𝙤 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙤𝙪?
Mijn drijfveer komt vooral uit de gesprekken met de personen met dementie en hun familieleden. Aan het eind van de gesprek heb ik als doel dat de personen met dementie en hun naasten het gevoel hebben er niet alleen voor te staan. En op lange termijn geeft mij dit de motivatie om te zorgen dat er steeds meer bekend wordt over dementie op jonge leeftijd en dat hier door heel Nederland passende ondersteuning komt. Daarnaast inspireren deze gesprekken mij ook hoe mensen met situaties omgaan, hier kan ik ook weer juist veel leren en inspiratie uit halen. De diversiteit van deze gesprekken maakt mij werk zo leuk en interessant, geen één dag is hetzelfde.

𝙄𝙠 𝙢𝙖𝙖𝙠 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙫𝙤𝙤𝙧…
voor het jonge gezin met dementie en dan specifiek de jonge kinderen van ouders met dementie op jonge leeftijd. Deze kinderen zijn onterecht een vergeten groep waar weinig aandacht voor is in Nederland, terwijl zij door de dementie in het gezin veel uitdagingen tegenkomen en verantwoordelijkheden krijgen die niet bij hun leeftijd passen. Ik hoop in de (nabije) toekomst een bijdrage te kunnen leveren om de begeleiding en ondersteuning voor kinderen van ouders met dementie te verbeteren, zodat deze kinderen ook gewoon kinderen kunnen zijn.

❤️ Steun Vivianne haar missie en doneer nu direct!

Top
Volg ons via