Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Update Hersenonderzoek.nl

In 2017 lanceerde Alzheimercentrum Amsterdam een nieuw platform: Hersenonderzoek.nl. Sinds maart werkt Solange Cleutjens daaraan mee als community manager en vertelt u er graag meer over.

Update Hersenonderzoek.nlHet platform is opgezet omdat onderzoekers van ons centrum merkten dat er ontzettend veel tijd ging zitten in het zoeken, benaderen en screenen van potentiële deelnemers voor hun studies. Binnen ‘notime’ hebben meer dan 14.000 mensen zich bij ons ingeschreven. Uit deze aantallen blijkt wel dat het grote publiek actief wil bijdragen om hersenziekten de wereld uit te helpen. Het bijzondere is dat het register niet alleen beschikbaar is voor onze onderzoekers, maar voor álle onderzoekers in Nederland die met mensgebonden onderzoek hersenziekten willen genezen en voorkomen. Dat was voor mij een belangrijke reden om aan het project mee te werken.

Koppeling aan onderzoek

Als community manager houd ik contact met al die ruim 14.000 enthousiastelingen die zich hebben ingeschreven. Omdat blijvende motivatie voor deelname essentieel is voor een succesvolle
koppeling aan onderzoek, ontwikkel ik nu manieren om deze mensen op een positieve manier te verbinden met Hersenonderzoek.nl in de periode dat ze wachten op een uitnodiging. Zo verschijnen er binnenkort video’s en artikelen die de onderzoekers een gezicht geven.

Event om te bedanken

Verder onderzoek ik op dit moment de mogelijkheid om een tof event te organiseren. Juist omdat ik voornamelijk online contact heb met alle deelnemers, lijkt het me fantastisch om ál die
mensen die zich hard maken tegen hersenziekten in real life te bedanken voor hun bijdrage!

Subsidiegevers:
Gieskes-Strijbis Fonds, Alzheimer Nederland, Hersenstichting en ZonMw

Heeft u ook Interesse?
Iedereen die ouder is dan 18 kan zich inschrijven op Hersenonderzoek.nl

Top
Volg ons via