Doneer nu

Ik maak me hart voor… Melanie Bemer

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum.

Ik maak me hart voor... Wiesje van der Flier

Wie ben je en wat doe je binnen het alzheimercentrum?
Ik ben Melanie Bemer en werk nu bijna 4 jaar met veel plezier als Marketing & PR-adviseur bij Alzheimercentrum Amsterdam. Ons alzheimercentrum is onderdeel van Amsterdam UMC.

Wat maakt het werk zo leuk voor jou/ wat drijft jou?
Er zijn meerdere aspecten die mijn werk zo leuk maken. De belangrijkste is, ondanks dat ik zelf geen patiënten en naasten zie, dat ik wél iets voor ze kan betekenen. Door bijvoorbeeld de inzet van verschillende communicatiemiddelen, zoals de website, social media en podcast, kunnen we goede voorlichting geven over hersenziektes die tot dementie leiden, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer. Maar ook hoe het traject tot een diagnose eruitziet, wat er allemaal bij komt kijken als je een diagnose krijgt en ondersteunende informatie voor de naasten van patiënten. Daarnaast help ik mijn collega’s die onderzoek doen bij het alzheimercentrum om de resultaten bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. En als laatste voelt het voor mij heel goed dat ik steentje bij kan dragen om aandacht te vragen voor dementie, zodat er meer geld komt om onderzoek te doen naar de oorzaak en oplossing. Want er zijn helaas nog geen behandelingen voor deze vreselijke hersenziektes.

Ik maak me hart voor…
goede voorlichting voor patiënten en hun naasten, bekendheid geven aan de uitkomsten van onderzoek en aandacht generen voor dementie zodat er meer geld voor onderzoek komt!

Top
Volg ons via