Doneer nu

Ik maak me hart voor… Justine Moonen

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum.

Ik maak me hart voor... 8

Wie ben je en wat doe je binnen het alzheimercentrum?
Ik ben Justine Moonen en werk als postdoctoraal onderzoeker op het NCDC project, wat staat voor the Netherlands Consortium of Dementia Cohorts (NCDC) met als hoofdonderzoekers dr. Pieter Jelle Visser en prof. Arfan Ikram. Dementie heeft verschillende oorzaken. Zo dragen genetische en omgevingsfactoren bij aan veranderingen in de hersenen die uiteindelijk dementie kunnen veroorzaken. NCDC hoopt door gegevens uit 9 Nederlandse studies te harmoniseren en in samenhang te onderzoeken beter te begrijpen hoe de ziekte ontstaat. Hierdoor kunnen nieuwe aanknopingspunten worden gevonden voor preventie van dementie.

Wat maakt het werk zo leuk voor jou/ wat drijft jou?
Ik vind het erg leuk om samen te werken met gemotiveerde en getalenteerde collega’s uit het alzheimercentrum en uit heel Nederland van allerlei verschillende achtergronden. Mijn functie is heel afwisselend. Naast het coördineren van het consortium, doe ik ook zelf onderzoek naar hoe Beta-amyloid (een alzheimereiwit) en vasculaire factoren (gerelateerd aan bloedvaten) bijdragen aan cognitieve achteruitgang en dementie. Verder begeleid ik studenten met hun masterscriptie en coördineer ik het stagebureau binnen Alzheimercentrum Amsterdam.

Ik maak me hart voor…
het vinden van clues voor preventie van dementie. Ik wil me inzetten om NCDC zo goed mogelijk te coördineren, zodat alle betrokkenen in dit consortium efficiënt met elkaar kunnen samenwerken.

Top
Volg ons via