Doneer nu

Ik maak me hart voor… Heleen Hendriksen

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum.

Ik maak me hart voor... Heleen

𝙒𝙞𝙚 𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙚 𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙩 𝙙𝙤𝙚 𝙟𝙚 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙯𝙝𝙚𝙞𝙢𝙚𝙧𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪𝙢?
Mijn naam is Heleen Hendriksen en ik ben werkzaam als neuropsycholoog en promovenda bij Alzheimercentrum Amsterdam. Ik doe onderzoek naar zorgverlener-patiëntcommunicatie gedurende het diagnostisch traject in de geheugenpolikliniek.

Door de komst van nieuwe tests kunnen we de ziekte van Alzheimer in een steeds vroeger stadium opsporen. Dit stelt zorgverleners voor nieuwe uitdagingen in hun communicatie met patiënten. Bijvoorbeeld: hoe leg je uit aan een patiënt wat een test meet? Hoe beslis je samen welke tests worden ingezet? Hoe combineer je alle testresultaten? Hoe leg je die uit? Daarbij komt dat geen een patiënt hetzelfde is: hoe stem je je communicatie af op een patiënt, zodat die hetgeen wat je verteld hebt ook écht heeft begrepen en kan navertellen?
Mijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van tools die zorgverleners en patiënten hierin ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is de online toolbox ADappt (www.ADappt.health).

𝙒𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙧𝙠 𝙯𝙤 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙤𝙪?
Ik vind het leuk dat ik in mijn onderzoek direct contact heb met zorgverleners en patiënten: het staat dicht bij de praktijk. Ook vind ik de combinatie met het klinische werk als neuropsycholoog nuttig: ervaringen uit de praktijk neem ik mee in mijn onderzoek en vice versa. Daarnaast gebruiken we verschillende onderzoeksmethoden die ik me allemaal eigen maak. Dit daagt me op verschillende facetten uit waardoor ik veel leer. Als kers op de taart werk ik ook nog eens samen met hele fijne en bevlogen collega’s.

𝙄𝙠 𝙢𝙖𝙖𝙠 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙫𝙤𝙤𝙧…
…het ondersteunen van zorgverleners in het leveren van zorg op maat aan patiënten in de geheugenpolikliniek!

Top
Volg ons via