Doneer nu

Ik maak me hart voor… Dédé Handgraaf

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum.

Ik maak me hart voor... Dede

𝙒𝙞𝙚 𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙚 𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙩 𝙙𝙤𝙚 𝙟𝙚 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙯𝙝𝙚𝙞𝙢𝙚𝙧𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪𝙢?
Ik ben Dédé Handgraaf en werk als neuropsycholoog en onderzoeksassistent bij Alzheimercentrum Amsterdam. Dit betekent dat ik het neuropsychologisch onderzoek bij de mensen die langskomen op de polikliniek en daarnaast ook meewerk aan verschillende onderzoeksprojecten namelijk de DAILY studie, PRECODE-GP studie en sinds kort ook het ABOARD cohort! Bij die laatste twee proberen we een zo groot mogelijke database aan te maken. Bij PRECODE-GP gaat dat om mensen met de diagnose dementie, bij het ABOARD cohort proberen we naast deze doelgroep ook de stadia daarvoor mee te pakken. Dus mensen die geen diagnose hebben, maar wel geheugenklachten ervaren, of zich daar misschien zorgen om maken. Zo hopen we al vanaf het vroegste stadium mensen te volgen over de tijd en het ontstaan de symptomen van dementie zo vroeg mogelijk te herkennen!
Bij de DAILY studie kijken we naar het gebruik van een computertool op de polikliniek. Kan deze tool en de uitslagpagina die hieruit voortkomt de arts, patiënt en naasten helpen om de resultaten en mogelijke diagnose beter te begrijpen? Dat zijn wij nu aan het onderzoeken!

𝙒𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙧𝙠 𝙯𝙤 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙤𝙪?
Ik wist tijdens mijn studie Psychologie al dat ik wilde bijdrage aan het onderzoek naar dementie. Meehelpen om de stoornissen die dit veroorzaken zo vroeg mogelijk te herkennen en hopelijk ooit te kunnen voorkomen. Daarbij wilde ik absoluut ook met patiënten werken. Ervoor zorgen dat de mensen die op de geheugenpoli komen, zich op hun gemak voelen en ondanks zo’n ontzettend spannende en zware dag ook een beetje kunnen lachen. Humor en gelach vindt altijd wel een plek bij mij in de onderzoekskamer.

𝙄𝙠 𝙢𝙖𝙖𝙠 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙫𝙤𝙤𝙧…
…samen dementie stoppen voor het begint en een fijne omgeving voor de patiënt op de polikliniek. Het eerste deel van de slogan heb ik een beetje gepikt van de ABOARD studie, maar deze past precies bij waar ik mij voor inzet. Samen maken wij ontzettend grote stappen richting dit doel!

Top
Volg ons via