Doneer nu

Ik maak me hart voor… Deborah Schoonhoven

𝗜𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗮𝗿𝘁 ❤️ 𝘃𝗼𝗼𝗿…

Dat is de naam van onze nieuwe reeks om onze collega’s aan je voor te stellen die zich met hart en ziel inzetten voor ons centrum.

Ik maak me hart voor... 6

Wie ben je en wat doe je binnen het alzheimercentrum?

Ik ben Deborah Schoonhoven, en ik ben arts-onderzoeker binnen Alzheimercentrum Amsterdam. Ik doe promotieonderzoek naar de ziekte van Alzheimer door MEG-metingen (een soort hersenfilmpjes waarop we de elektrische activiteit van de hersenen meten) en PET-scans te combineren. Op deze manier willen we kunnen voorspellen hoe de eiwitten die alzheimer veroorzaken zich door de hersenen kunnen verspreiden. Daarnaast werk ik ook als arts op de dagscreening en op de afdeling neurologie.

Wat maakt het werk zo leuk voor jou/ wat drijft jou?

Op deze manier kan ik mijn liefde voor het onderzoek doen combineren met de zorg voor patiënten, wat ik heel belangrijk vindt. Door het zien van patiënten op de dagscreening, hou je als onderzoeker in het oog voor wie het onderzoek bedoeld is: de patiënten. Dit zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf.

Ik maak me hart voor…

…dat we in de toekomst iedereen die we de diagnose ziekte van Alzheimer moeten geven, ook een behandeling kunnen bieden!

Top
Volg ons via