Doneer nu

Zomerkamp breinspoken 2023

Datum: 7 juni 2023 Zomerkamp breinspoken 2023 1
Delen

Na het mooie succes van het zomerkamp Breinspoken 2022 wordt er ook dit jaar een zomerkamp georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar en voor de gezonde ouder, als partner van een jonge ouder met dementie. Het doel van het kamp is om ervaringen met elkaar te delen in een omgeving die zorgt dat je je als deelnemer ontspannen en prettig voelt. Maar daarnaast is er vooral ruimte om veel plezier te maken met elkaar, zodat je als kind ook weer even kind kan zijn. Het zomerkamp wordt georganiseerd door Alzheimercentrum Amsterdam in samenwerking met Alzheimer Nederland.

“Ik hoef niks uit te leggen, iedereen hier weet wat er bij mij thuis aan de hand is”

– Een veelzeggende uitspraak van een van de kinderen.

Voor wie?

Het zomerkamp is voor kinderen van 8 tot 18 jaar en voor de gezonde ouder, als partner van een jonge ouder met dementie. Om het zomerkamp voor al deze kinderen en gezonde ouder mogelijk te maken zal het zomerkamp kosteloos zijn.

Wanneer?

Het zomerkamp vindt plaats van donderdag 10 augustus tot en met zondag 13 augustus bij Kanoa Outdoor Events te Zeeland.

Ouders kunnen tijdens het zomerkamp hun ervaringen met elkaar delen:

een veranderde ouder-kind relatie, vroegtijdig ‘volwassen’ moeten worden, sociaal isolement en teruglopende schoolprestaties. Ook hebben wij gemerkt dat kinderen het fijn vinden om te delen wat het betekent om een vader of moeder te hebben met dementie. Zij voelen zich gezien, gehoord en begrepen.

‘’Binnen twee uur leek het of iedereen elkaar al jaren kende’’

– reactie van een van de deelnemende ouders in 2022

 

Zomerkamp breinspoken 2023

Het doel van het zomerkamp is om ervaringen met elkaar te delen in een omgeving die ervoor zorgt dat je je als deelnemer ontspannen en prettig voelt. Maar daarnaast is er vooral ruimte om veel plezier te maken met elkaar, zodat je als kind ook weer even kind kan zijn, in een gemoedelijke en ontspannen omgeving.

Impressie Zomerkamp Breinspoken 2022

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of om je aan te melden neem je contact op met Vivianne Teeuwen, Camar Bohnen en Freek Gillissen via: breinspoken@amsterdamumc.nl of lees meer op de website van Alzheimercentrum Amsterdam.

Kinderen van een ouder met dementie op jonge leeftijd 1

 

Breinspoken zomerkamp, georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland

Top
Volg ons via