Doneer nu

Yolande Pijnenburg benoemd tot directielid Amsterdam Neuroscience

Datum: 8 februari 2022 Yolande Pijnenburg benoemd tot directielid onderzoeksinstituut Amsterdam Neuroscience
Delen

Alzheimercentrum Amsterdam werkt voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek samen met fundamentele onderzoekers binnen het onderzoeksinstituut Amsterdam Neuroscience. Dit is een van de onderzoeksinstituten voor allianties van Amsterdam UMC samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Nieuw directielid

Per februari 2022 treden medische directeur Yolande Pijnenburg van Alzheimercentrum Amsterdam en professor moleculaire neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam Marten Smidt toe tot de directie van Amsterdam Neuroscience. Samen met het eerdere benoemde directielid en huidig directeur van het Centrum van Neurogenomics & Cognitive Research Guus Smit nemen zij de functies binnen de directie van Amsterdam Neuroscience over van Arjen Brussaard en Diederik van de Beek.

De komende maanden combineert Arjen Brussaard zijn nieuwe rol als vicedecaan Valorisatie Onderzoek bij Amsterdam UMC met de overgang naar de nieuwe directie. Diederik van de Beek richt zich op zijn werk als neuroloog en hoogleraar neurologische infectieziekten in Amsterdam UMC. De nieuwe directieleden zullen vanaf oktober 2022 het nieuwe aanspreekpunt zijn voor Amsterdam Neuroscience.

Yolande Pijnenburg

Met de benoeming van Yolande Pijnenburg als directielid van het onderzoeksinstituut wil zij het translationeel onderzoek versterken, waarbij de resultaten van fundamenteel onderzoek naar toepassingen in de praktijk gebracht worden. Daarnaast richt zij zich op de verbinding tussen beide locaties van Amsterdam UMC en het intensiveren van de relatie tussen neurologie en psychiatrie. Ook zal Yolande Pijnenburg de valorisatie portfolio in haar beheer nemen in samenwerking met de Industry Alliance Office.

Yolande Pijnenburg benoemd tot directielid Amsterdam Neuroscience

Guus Smit, Yolande Pijnenburg, Marten Smidt

Meer informatie


Fotocredits
Guus Smit – DigiDaan
Yolande Pijnenburg – Mark van den Brink
Marten Smidt – Bas Uterwijk

Top
Volg ons via