Alzheimer Research Center

Het medicijn onderzoek van het Alzheimercentrum is ondergebracht in een apart onderzoekscentrum, het Alzheimer Research Center (ARC).

Het ARC is gespecialiseerd in klinische studies met nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met verschillende farmaceutische bedrijven.

Het Alzheimer Research Center (ARC) is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Het ARC werkt nauw samen met het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum.

Bij onderzoek naar nieuwe medicijnen wordt de werking en veiligheid van nieuwe medicijnen onderzocht. Deelnemers aan een onderzoek worden behandeld met een nieuw medicijn of soms met een placebo (niet-actief medicament). De medicijnonderzoeken in het ARC worden uitgevoerd door een team van gespecialiseerde professionals onder supervisie van een neuroloog. De duur van de onderzoeken varieert van 3 tot een aantal jaren.

Deelname aan medicijnonderzoek is mogelijk voor gezonde vrijwilligers, patiënten met milde cognitieve stoornissen en patiënten met verschillende vormen van dementie.

Per studie gelden specifieke criteria voor deelname.

Mogelijke voordelen van deelname zijn:

  • Deelnemers kunnen voordeel hebben van de behandeling met een nieuw medicijn dat nog niet op de markt verkrijgbaar is.
  • Deelnemers aan een onderzoek hebben nauw contact met het onderzoeksteam van het ARC. Zij hebben een aanspreekpunt voor al hun vragen en hun ziektebeloop wordt op de voet gevolgd.
  • Door mee te doen, leveren de deelnemers een belangrijke bijdrage aan de medische wetenschap zodat toekomstige generaties beter tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie behandeld kunnen  worden.

Neem gerust een kijkje op onze website:  www.arconderzoek.nl.

Wij zijn elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor uw vragen. U kunt ons ook mailen via onderstaand e-mailadres.

Alzheimer Research Center
Cronenburg 75
1081 GM Amsterdam
Telefoon: 020-3017170
E-mail: info@arconderzoek.nl

Evenementen

Geen aankomende evenementen beschikbaar
Top