Doneer nu

Toolkit ontwikkeld voor vrijwilligers van Alzheimer Cafés

Datum: 1 juni 2021 ZonMw-subsidie naar de effecten van coronamaatregelen bij alzheimer
Delen

Een Alzheimer Café, of ook wel Trefpunt of Theehuis genoemd, is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Het zijn informele bijeenkomsten waar u informatie kunt krijgen over dementie en ideeën en/of ervaringen kunt uitwisselen. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland organiseren deze bijeenkomsten door het hele land. Door de coronacrisis zijn de fysieke Alzheimer Cafés voorlopig gesloten maar er zijn wel alternatieven ontwikkeld.

Toolkit

In het kader van het POLAR-project deden afgelopen maart zo’n 100 vrijwilligers van het Alzheimer Café mee aan een enquête. Uit de enquête kwamen verschillende tips voor online alternatieven voor het Alzheimer Café. Er is een toolkit ontwikkeld voor de vrijwilligers zodat ze kunnen uitzoeken welke activiteit geschikt is als alternatief voor hun Café. Op de website van Alzheimer Nederland vindt u alle alternatieven. Deze toolkit werd mogelijk gemaakt door een subsidie van het POLAR-project.

> Alternatieven Alzheimer Café

POLAR-project

Het POLAR-project is een onderzoeksproject van Alzheimercentrum Amsterdam van Amsterdam UMC, Pharos en Alzheimer Nederland, met als doelstelling om mensen met dementie weerbaarder te maken tegen de gevolgen van de coronamaatregelen door het ontwikkelen van toepasbare informatie.

Meer informatie

 

POLAR, ZonMw #10430 03201 0004

Top
Volg ons via