Doneer nu

Pasmanlezing 2021 | Toepasselijke Wetenschap

Pasmanlezing 2021 | Toepasselijke Wetenschap Datum: 16/12/2021

Drie sprekers nemen u mee in hun droom: op weg naar behandeling op maat voor iedereen met dementie!

Publiekslezing

Tijdens deze online publiekslezing, door drie bevlogen wetenschappers, krijgt u een unieke inkijk in de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek rondom Alzheimer en andere vormen van dementie.

Prof. dr. Yolande Pijnenburg, Alzheimercentrum Amsterdam
De uitdagingen van dementie op jonge leeftijd
Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op dementie. Maar dementie kan ook op jonge leeftijd voorkomen. Je denkt er dan niet aan. Ook omdat de ziekte dan vaak een andere verschijningsvorm heeft. Hoe herken je dementie op jonge leeftijd? En hoe kan je ermee om gaan?

Dr. Janne Papma, Alzheimercentrum Erasmus MC Rotterdam
De uitdagingen van veranderd gedrag
Niet alleen het geheugen verandert bij dementie. Er kunnen ook veranderingen zijn in het gedrag. Bijvoorbeeld somberheid, apathie, of angst. Al vroeg in het beloop van de ziekte van alzheimer en andere vormen van dementie kan dit een flinke impact hebben. Hoe kan je ermee om gaan? En is er iets tegen te doen?

Prof. dr. Wiesje van der Flier, Alzheimercentrum Amsterdam
De uitdagingen van corona: het POLAR project
Mensen met alzheimer zijn dubbelkwetsbaar in tijden van corona. Hoe hebben mensen met alzheimer de tijden van corona ervaren? En wat helpt hen er doorheen?

Deze publiekslezing wordt georganiseerd door Alzheimercentrum Amsterdam in samenwerking met het project Hersenonderzoek.nl.

Wiesje van der Flier bekleedt de Pasman leerstoel.

De lezing wordt mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMW.  

Pasmanlezing 2021 1 Pasmanlezing 2021 Pasmanlezing 2021 2

       

VOOR WIE
Voor iedereen die te maken heeft met dementie. Patiënten, partners, mantelzorgers, donateurs, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden: iedereen is welkom.

TIJD: 12:00 uur tot 13:00 uur.

WANNEER: donderdag 16 december 2021

Graag vooraf aanmelden via onderstaand formulier, u ontvangt dan voor 16 december van ons een mail met instructies en inloggegevens. Voor vragen over deze online bijeenkomst kunt u bellen met 020 4440612

Heeft u – geïnspireerd door de lezingen – interesse om zelf bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek? Meld u aan op Hersenonderzoek.nl.             


Pasman Leerstoel

Wiesje van der Flier, is wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam en hoogleraar van de Pasman Leerstoel. Haar leerstoel wordt gesponsord door de Pasman Stichting. Deze stichting heeft de laatste 20 jaar een traditie opgebouwd in het sponsoren van een Leerstoel op het gebied van toegepast wetenschappelijk onderzoek in de levenswetenschappen.
Op 23 september 2015 is Wiesje van der Flier benoemd op de Pasman Leerstoel. De onderzoeksopdracht van de leerstoel is: determinanten van cognitieve achteruitgang leidend tot dementie. Dit was toen voor vijf jaar en vorig jaar heeft de Pasman Stichting nog eens toegezegd voor vijf jaar.

> Lees hier het nieuwsbericht: 5 vragen aan Wiesje van der Flier (2019)

 

Aanmelden voor de Pasmanlezing op 16 december 2021

Top
Volg ons via