Doneer nu

Dementie Update 2021

Dementie Update Datum: 30/09/2021

Wij hopen dit jaar de Dementie Update, editie 2021, weer fysiek (hybride)  op 30 september aanstaande te kunnen organiseren en zoals u gewend bent nemen we ook nu de actuele thema’s bij de kop. Uiteraard zal er aandacht worden gegeven aan de goedkeuring van Aducanumab door de FDA. Wij doen dit door een inleiding van Dr Vijverberg, trial expert en twee Amerikaanse collega’s: collega Knopman die zich kritisch heeft opgesteld tegen deze beslissing en collega Salloway, die het meest ervaren is mbt alle trials met monoclonale antistoffen en zijn ervaring zal delen in de behandeling van de eerste patiënten.

Ook besteden we aandacht aan nieuws op het front van biomarkers: fosfotau in bloed, de rRTQuick methode voor bepaling van alpha synucleine en de tau PET. Ook komen de ethische aspecten van het meedelen van de biomarkers status aan de orde in de voordracht van Jetske van der Schaar, ditmaal vanuit haar rol als promovendus. Allemaal spannend en zeer relevant voor de praktijk.

Van puur praktische aard zijn de presentaties over PPA (alles wat u altijd al had willen weten…) en de nieuwe inzichten omtrent de frontale variant van de ziekte van Alzheimer.

Ook als vanouds ook een blokje over de zorg: ditmaal gecentreerd rondom de patiënt met dementie op jonge leeftijd. Alle 3 sprekers belichten diverse aspecten in deze: probleemgedrag in de setting van het verpleeghuis, het gezin van iemand die jong al lijdt aan dementie en de ervaringen van een zoon met zijn vader die al vroeg is overleden aan Alzheimer.

Wij hopen dat er voor een ieder iets bijzit waar u als toehoorder en participant veel van kunt leren dat van toepassing is in uw praktijk.

U kunt deelnemen in het Novotel Amsterdam City Hotel (beperkte beschikbaarheid) of online. De kosten bedragen resp. €300 en  €150 per persoon. Aanmelden kan via de formulieren hieronder. Accreditatie is aangevraagd bij de NVKG, NVN, V&VN, en Verenso. Heeft u nog vragen neemt u dan contact op via evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl of bel 020 4440612.

Wij zien u graag op 30 september!

Dementie Update 2021 1

Locatie:

Novotel Amsterdam City Hotel

Europaboulevard 10

1083 AD Amsterdam

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Dementie Update 2021Dementie Update 2020Dementie Update 2020 1

______________________________________________________________________

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en nieuws van Alzheimercentrum Amsterdam? Klik dan hier.

_______________________________________________________________________

 

 

Registratie & Betaling Dementie Update 2021 - Novotel

Voor deelname aan de Dementie Update 2021 dient u zich hier te registreren. Registratie is pas compleet als uw betaling bij ons is verwerkt.
  • In verband met accreditatie.
  • Voor in de zaal
  • Hidden

Registratie & Betaling Dementie Update 2021 - Online

Voor deelname aan de Dementie Update 2021 dient u zich hier te registreren. Registratie is pas compleet als uw betaling bij ons is verwerkt.
  • In verband met accreditatie.
  • Voor online deelname
  • Hidden
Top
Volg ons via