Doneer nu

ABOARD Webinar #8 | Wat goed is voor je hart, is goed voor je brein: het verband tussen bloeddruk en dementie

ABOARD Webinar #8 | Wat goed is voor je hart, is goed voor je brein: het verband tussen bloeddruk en dementie Datum: 15/12/2023

Delen

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een reeks webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

DATUM: 15 december 2023

TIJD: 14.00 – 15.00 uur

WAAR: online via Zoom

THEMA:

Bloeddruk is de druk in de bloedvaten. Die druk is nodig om bloed rond te pompen, zodat alle organen genoeg voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Een te hoge bloeddruk is slecht voor de bloedvaten, maar ook voor de organen. Er komt steeds meer bewijs dat een te hoge bloeddruk niet alleen een hoger risico geeft op hart- en vaatziekten, maar ook op aandoeningen van de hersenen, zoals dementie. In dit webinar vertellen Jurgen Claassen en Rianne de Heus meer over de huidige kennis die we daarover hebben. Vragen die aan bod zullen komen zijn: wat is er bekend over bloeddruk en het risico op dementie? Wat gebeurt er met de hersenen bij een te hoge bloeddruk? Wat kun je doen aan een te hoge bloeddruk? En hoe zit het met juist een lage bloeddruk?

SPREKERS: Dr. Jurgen Claassen en Dr. Rianne de Heus

Wilt u hieraan meedoen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier hieronder. Wij sturen u een dag vóór aanvang een mail met daarin de ZOOM link en code.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van ZOOM dan kunt uw bellen naar 020 4440612 of mailen naar evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl.

 

Op de hoogte blijven van het ABOARD-project? klik hier

Op de hoogte blijven van Alzheimercentrum Amsterdam? klik hier

 

Aanmelden voor het ABOARD Webinar op 15 december 2023

Top
Volg ons via