Doneer nu

ABOARD Webinar #10 | Ethische aspecten van vroege detectie van de ziekte van Alzheimer

ABOARD Webinar #10 | Ethische aspecten van vroege detectie van de ziekte van alzheimer Datum: 14/06/2024

Delen

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een reeks webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

DATUM: 14 juni 2024

TIJD: 14.00 – 15.00 uur

WAAR: online via Zoom

THEMA: Ethische aspecten van vroege detectie van de ziekte van Alzheimer

Wil je weten dat je alzheimer hebt, voordat je symptomen krijgt? In de aankomende editie van ‘Alzheimer Uitgelegd’ gaan Mariëtte van den Hoven en Jetske van der Schaar in op deze ethische vraag. Dankzij vooruitgang in onderzoek kunnen we de eitwitklonters en -kluwens die leiden tot de ziekte van alzheimer namelijk al vroeg detecteren, decennia vóórdat ze het denkvermogen aantasten. Dat biedt een aangrijpingspunt om het proces te remmen, of zelfs te voorkomen dat het brein beschadigd raakt. Maar willen mensen weten of de ziekte zich ontwikkelt als ze (nog) geen ernstige symptomen hebben? En wat zijn de implicaties daarvan voor patiënten, hun naasten en de samenleving? Leer meer over de kansen en de uitdagingen van deze nieuwe mogelijkheden, en hoe ze de zorg van morgen kunnen veranderen.

SPREKERS: Jetske van der Schaar en Mariëtte van den Hoven

Wilt u hieraan meedoen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier hieronder. Wij sturen u een dag vóór aanvang een mail met daarin de ZOOM link en code.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van ZOOM dan kunt uw bellen naar 020 4440612 of mailen naar evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl.

 

Op de hoogte blijven van het ABOARD-project? klik hier

Op de hoogte blijven van Alzheimercentrum Amsterdam? klik hier

 

Aanmelden voor het ABOARD Webinar op 14 juni 2024

Top
Volg ons via